Митинг подршке Вучићу у Пироту

Братислав Гашић и Ивица Дачић су у Пироту позвали грађане да на изборима у недељу заокруже 6 и тако подрже Александра Вучића. Београдске општине Палилула и Звездара обишли су Небојша Стефановић и Александар Антић.

Члан Председништва Српске напредне странке (СНС) Братислав Гашић изјавио је вечерас у Пироту да је председнички кандидат владајуће коалиције Александар Вучић "једини гарант" за наставак процеса "уређења Србије", преноси Бета.

Обраћајући се окупљенима на митингу подршке Александру Вучићу у пиротском Дому војске, Гашић је рекао да је једини задатак грађана Србије да у недељу, 2. априла гласају за кандидата под редним бројем шест.

"За мене је Србија светиња, а ту светињу бранимо у недељу. Бранимо је тако што ћете у недељу изаћи на изборе и гласати за Вучића. Тог дана нико од нас нема преча посла него да изађе на изборе, да поведе целу своју породицу и гласа за број шест, то нам је једини задатак", рекао је Гашић.

Гашић је оптужио остале председничке кандидате да су се удружили с циљем да не дозволе Вучићу да 2. априла добије више од 50 одсто гласова "и заврши посао у првом кругу".

Председник Социјалистичке партије Србије (СПС) Ивица Дачић је рекао да је та странка подржала Вучићеву кандидатуру "у интересу да Србија буде јака, поштована, да се сачувају стабилност и сигурност и да се отвори перспективе за младе".

"Грађани Србије су најважнија категорија, а Вучић је народни кандидат и зато има тако велику подршку. Са друге стране се налазе они чији је једини програм напад на Вучића и на све оно што смо заједно постигли током ових пет година колико смо у коалицији", рекао је Дачић.

Учесницима завршне конвенције владајуће коалиције обратио се и градоначелник Пирота Владан Васић. 

Стефановић, Антић и Ристовски: Гласајте за Вучића

Члан Председништва Српске напредне странке Небојша Стефановић и потпредседник Главног одбора СПС Александар Антић, обишли су општине Палилула и Звездара где су разговарали са многобројним окупљеним граданима и позвали их да гласају за Александра Вучића. Стефановић је окупљеним грађанима рекао да је брига о сваком човеку основа политике коју води Вучић и да је зато његова победа, победа и Београда и Србије, преноси Танјуг.

Рекао је да је стрпљиво сачекао последњи дан до почетка предизборне тишине, како би видео да ли ће коначно ико од опозиционих кандидата изнети било какав политички план, али то се, каже, није догодило.

"Нису нам рекли како планирају да доведу инвеститоре и отворе фабрике, како ће да запосле неког старијег ко је у транзицији остао без посла", рекао је Стефановић.

Поставио је питање, какви су то политичари који се сете свог народа само током предизборне кампање.

"Нећемо повратак у прошлост, зато вас позивам да будућност себе, своје деце и Србије ставите у руке човека који ће да брине о свакој општини и сваком граду", поруцио је Стефановић.

Потпредседник Главног одбора СПС-а Александар Антић поручио је да је Александар Вучић кандидат народа и да је то његова највећа предност.

Рекао је да је Србија иза себе оставила тежак период санкција, пљачкашких приватизација, транзиције, без икакве наде да ће бити боље.

"Тако је било до 2012 године, а онда је Србија почела да напредује и бива све јача и сада сви осећају да оно што Вучић ради има смисла и да ће то донети само добро Србији. Зато верујем да нећемо никоме дозволити да нас враћа уназад, поготово не они који немају никакав други план ни циљ осим да мрзе Вучића", рекао је Антић.

Поручио је грађанима да у недељу не гласају "против", него "за": за стабилну, модерну и пристојну Србију, а то је, каже, глас за Вучића.

Истакнути српски глумац Лазар Ристовски рекао је да је дошао да јасно и гласно каже да ће гласати за Вучића.

"Ја сам говорио на митингу у Арени, али видим да ме многи нису добро слушали. Рекао сам да морамо да научимо да различито мислимо, али да се због тога не мрзимо, а Вучић пропагира управо такву политику. Зато има моју подршку", рекао је Ристовски.

Истакао је да није члан ниједне политичке странке и да верује да ће многи неопредељени, "када остану сами са хемијском оловком", гласати за онога ко ће им обезбедити светлију будућност.

"Зато дођите 2. априла да заокружимо број 6, да мирније спавамо", поручио је Ристовски.

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару