Полемика око насловница дневних новина

Представници опозиционих и владајућих странака коментарисали су данашње насловне стране дневних новина.

Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић оценио је да је кандидат владајуће коалиције Александар Вучић "укинуо све новине", одлуком да брендира насловне стране већине листова у Србији и оптужио га да спрема "изборни хаос у недељу".

"Србија је јутрос осванула у потпуном мраку. Изборна крађа је очигледна. Вучић је преузео да уређује све дневне новине у Србији, освануо на свим насловним странама, и послао јасну поруку свим грађанима Србије: ако не гласате за мене, нећете постојати! Да ли је нормално да један човек преузме да уређује све дневне новине у Србији и то последњег дана председничке кампање?", запитао је Бошко Обрадовић у саопштењу.

Додао је да Вучић оптужује опозицију да спрема крвави сценарио на дан избора, а да је, у ствари, он тај који ће у недељу применити силу.

Дијана Вукомановић из посланичког клуба "Нова Србија – За спас Србије" изјавила је да насловне стране седам дневних листова на којима је лого кампање председничког кандидата Александра Вучића сведоче о "свемоћи и немоћи" тог кандидата и слободи, односно неслободи медија.

На конференцији за новинаре у Скупштини Србије, Дијана Вукомановић је рекла да су на насловним странама могли бити неки други људи и нека друга имена попут имена и фотографије Марка Миљковића, претученог активисте који учествује у кампањи председничког кандидата Вука Јеремића.

Она је у руци држала новине које на насловној страни имају лого изборне кампање Александра Вучића и рекла да ће та гомила папира већ сутра бити отпад, а затим их бацила на под.

Ђорђе Вукадиновић, из исте посланичке групе, рекао је да ће неко рећи да је то слободно тржиште и маркетинг и да свако може да се оглашава на начин који нађе за сходно, али је напоменуо да се ипак поставља питање да ли су други кандидати имали новца да тако нешто плате и да ли би директори и власници медија смели да ставе друге кандидате на тај начин на насловне стране.

Заменик шефа посланичке групе Српске напредне странке Владимир Орлић одбацио је критике опозиције на рачун председничког кандидата Александра Вучића и поручио да су сви "досовски кандидати браћа" и да им је Џорџ Сорос "ћаћа".

Владимир Орлић је на конференцији за новинаре у Скупштини Србије рекао да опозиција која је уништила Србију напада онога ко налази решење за проблеме и који ради у интересу свих грађана.

Орлић је, поводом критике упућене због насловних страна дневних новина на којима је лого председничке кампање Александра Вучића, рекао да је Србија слободна земља и да сви могу да бирају начин на који ће се оглашавати, као и да су на такав или неки други начин поруку бирачима могли да пошаљу и други председнички кандидати.

Како је додао, бахато је то што је посланица Дијана Вукомановић из посланичке групе "Нова Србија – За спас Србије" те новине "зафрчљачила" на под Скупштине.

Председник СДС-а Борис Тадић изјавио је да штампани медији нису данас на насловним странама објавили само предизборни оглас Александра Вучића, већ и коначни крај демократије у Србији.

Тадић је у изјави достављеној медијима оценио да су данашње насловне стране новина коначно оголиле право стање у нашим медијима, да представљају огледало нашег друштва и последње су "упозорење грађанима да изађу на изборе и својим гласом одбране слободу и демократију".

недеља, 28. јул 2024.
36° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару