Вучић: "Претегнуће", победићемо све

Премијер Александар Вучић верује да ће између гласова десет других кандидата и неважећих листића са једне стране "претегнути" на његову страну и да ће победити у недељу, 2. априла, на изборима за председника Србије.

На питање новинара да ли очекује да ће победити он или десет других кандидата заједно, Александар Вучић је, пред сусрет са најстаријим суграђанима у Београду, рекао да је сигурно да ће победити – грађани Србије.

"А ако ме питате ко ће више гласова добити, њих десеторица и неважећи листићи са једне стране, мислим да ће ипак да претегне и претекне, пошто су ми јутрос говорили да не знају да ли ћу да претекнем. Преживећу у недељу и победићемо све", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да више од 70 одсто пензионера данас има веће пензије него пре три године, а да ће ове године пензије бити повећане "најмање једанпут, за стално".

"Око 70 одсто пензионера већ има минимално веће пензије, али веће. Ових 30 одсто има ниже и то ћемо да променимо ове године", рекао је Александар Вучић у сусрету са старијим Београђанима и пензионерима у Милошевом конаку.

Додао је да ће бити вероватно и једнократног давања, тако да ће пензионери бити задовољнији и имати више новца у новчанику.

Пензионери су поручили да ће Вучић имати њихову подршку на изборима 2. априла, јер, како су га "опоменули", посао није завршен.

"Не смете да станете, морамо напред и да покажемо целом свету да смо најбољи", рекли су пензионери.

Они су захвалили премијеру што је свестан који су они терет поднели, да су имали разумевања и кажу да ће увек имати разумевања за изградњу наше земље и бољитак свих.

"Имате нашу подршку и помоћ да од Србије направите најлепше место на земаљској кугли, где ће се најлепше живети. Ви омогућавате да наша деца остану овде, у својој земљи, да се запосле и да пристојно живе од својих примања, молим вас да тако и наставите", рекла је једна старија суграђанка Вучићу.

Вучић је приметио да је сваком његов проблем највећи, али су пензионери били најчвршћи стуб у припреми тешких реформи, што обично није случај у свету, и да им је зато веома захвалан.

"Хвала што сте дали велику подршку, не мени већ држави Србији, јер без ваше подршке и помоћи ништа не бисмо успели. Када се спроводе велике реформе обично се рачуна да ће то клинци да изгурају и да буду најјачи фактор", рекао је Вучић у разговору са пензионерима, с поштовањем према људима који разумеју државу.

Пензионери, верује, најбоље разумеју шта је држава јер су живели и радили у доба кад је Југославија била успешна на међународном плану, кад су могли да зараде пензије.

Неки су, каже, "појели" те њихове пензије и верује да разумеју да пензија не би ни било да нису предузете тешке мере.

У Конаку се окупио велики број пензионера. Они су Вучића дочекали у веселој атмосфери, уз староградску музику.

Пензионери су за Танјуг рекли да су дошли да подрже Вучића, јер сматрају да он може омогућити напредак државе и нова радна места за младе људе.

Задовољни су, кажу, јер им пензија стиже "сваког 10. и 25." у месецу и верују да ће тако остати уколико Вучић постане председник Србије.

Вучић је добио велики аплауз када је ушао у салу, а пензионери су искористили прилику да се са њим фотографишу.

У опуштеној атмосфери, пензионере је портпаролка Хитне помоћи Нада Мацура посаветовала да на изборе понесу флашицу воде, а на упадицу Вучића да није споменула слојевито одевање рекла да се то подразумева.

Вучић се нашалио на рачун градоначелника Београда Синише Малог и градског менаџера Горана Весића, подсетивши да су раније били и на његовом сусрету са женама у спортском центру Шумице.

"Не знам шта ће Синиша Мали и Горан Весић међу пензионерима или Мали нешто слути? Весићу, сад си био са женама, а сад си дошао међу пензионере, објасни ми о чему се ради", нашалио се Вучић.

Он је, иначе, после обраћања, којим је упознао пензионере са економским резултатима владе, ишао од стола до стола, прилазио свима и са сваким појединачно проћаскао.

У разговору са њима Вучић је рекао да одлуку за кога ће гласати донесу по својој савести, одговорно и да, на пример, бирајући за кога ће гласати размисле – "коме би дали унуче на чување"?

недеља, 28. јул 2024.
34° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару