Шешељ: Други кандитати немају шансу да победе Вучића на изборима

Председнички кандидат Српске радикалне странке Војислав Шешељ поручио је грађанима Ниша да гласају за њега 2. априла јер, како је нагласио, само он има шансе да победи Вучића у другом кругу.

Шешељ је рекао да не треба дозволити да сва власт дође у једне руке, па макар биле и Вучићеве, јер онда неће бити контролор власти.

"Власт без контроле постаје самовлашће и губи контак са стварношћу и народом. Она почиње да живи у илузорној свести коју сама ствара", истакао је Шешељ пред више хиљада присталица на централном нишком тргу.

Према његовим речима, чак и када би шесторица председничких кандидата били изабрани за председника не би могли да контролишу Вучића и његову владу јер су недорасли.

"Уколико ме изаберете, као председник Србије, био би пре свега чувар Устава. Не бих дозволио да било ко призна независност Косава и погази Устав", нагласио је Шешељ.

Као председник Републике, додао је Шешељ, уложио бих дипломатске напоре да се Србија одрекне чланства у Европској унији и крене у интеграције са Русијом.

"То је једини начин да изађемо из економске кризе и социјалне беде и једини начин да се одбранимо пред новим искушењима јер се Хрватска до зуба наоружава, а косовски Албанци се спремају да формирају војску", рекао је Шешељ.

Шешељ је рекао да ће, уколико се Србија интегрише са Русијом, све бити другачије.

"Нећемо морати да тражимо да нам Руси дају половно наоружање, него ћемо да добијамо најсавременије борбене системе и отварати руске базе у Србији. То је једино сигурно што нас штити од наших непријатеља", изјавио је Шешељ.

Вучић би, додао је Шешељ, хтео да се седи на две столице, и да иде у Европску унију и да задржи пријатељство са Русијом, што не може "јер ко дуже време седи на две столице обе му се измакну".

Шешељ и његове присталице су по оконачњу конвенције организовали "Марш националног поноса и достојанства" централним нишким градским улицама.

"Апсолутно сам против субвенција страним фирмама"

Раније данас Шешељ је обишао Колубарски округ и у разговору са грађанима истакао свој став по питању субвенција које се дају страним фирмама и изразио забринутост по питању избеглица, наводи Танјуг."Апсолутно сам против ових субвенција које се дају страним фирмама по 10.000 евра за једно радно место, што их ослобађа плаћања пореза и доприноса. Боље би било да је Влада из буџета делила те плате, а да ови нису онда ни долазили, него овако. То је фиктивна запосленост", рекао је Шешељ, саопштено је из СРС.

Шешељ је, како се наводи, изразио своју забринутост по питању избеглица, јер, како тврди, "Немачка све више притиска премијера Александра Вучића да прими што већи број избеглица, а немачки агенти већ траже полупразна села по Србији где би их могли населити".

Шешељ је указао и на могућност, како је навео, нерегуларности које су биле присутне током прошлих избора на Косову и Метохији и упозорио је да се оне могу поновити и овај пут јер правила ОЕБС-а то омогућавају.

"Прописано је да ОЕБС после избора преузима кутије, превози их у Врање и у Рашку. Тамо их пребрајавају после неких 12 сати. Шта се 12 сати може радити илегално са кутијама, сами можете замислити"", нагласио је Шешељ.

"Србији су потребне руске војне базе"

У разговору за РТ, Шешељ се заложио за савез са Москвом и размештање руских војних база у Србији, преноси Бета.

Лидер радикала је у интервјуу који је објавио РТ оценио да су Србији потребне руске војне базе због претњи које је окружују.

"Убеђен сам да Србија никада неће постати члан ЕУ. Наша партија ће се томе противити. Ми бисмо хтели да имамо царински савез са Русијом", рекао је председник Српске радикалне странке (СРС).

Шешељ је додао и да жели да Србија има заједничку армију са Русијом и "исту војничку униформу".

понедељак, 29. јул 2024.
24° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару