Додик: Вучић је лидер који има визију и карактер

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је у Новом Саду да је премијер Србије Александар Вучић лидер који има визију и карактер, и поручио да ће РС увек подржавати онога кога подржава српски народ.

Милорад Додик је на скупу "Крајишници за Вучића", који су оргaнизовала Удружења Крајишника и Удружење "Коријени" у Новом Саду, рекао да је сасвим природно да он буде на том скупу, јер се слаже са ставом учесника да на председничким изборима подрже Александра Вучића.

Навео је да се многи питају како то да подржава Вучића, а пре је подржавао неке друге, на шта је одговорио да Република Српска увек подржава онога кога подржава српски народ, а то је, како је рекао, у овом тренутку, Александар Вучић.

"Александар Вучић је урадио неколико битних ствари и ја ниједног тренутка нисам осећао да Република Српска овде у Србији нема подршку. Србија је постала регионална сила и то захваљајући Вучићу и његовој међународној политици коју води на такав начин да му ни опозиција не може ништа приговорити", рекао је председник Републике Српске.

Као посебно значајну истакао је Вучићеву изјаву дату у Градини, приликом посете стратишту Срба, када је рекао да Србија никада више неће дозволити да се десе ни "Бљесак" ни "Олуја".

"Том изјавом Вучић је обавезао и све лидере Србије који буду дошли после њега. Ја вам могу посведочити да Вучић чини много доброг српском народу и да жели да учини за српски народ још много више од онога што је стигао до сада да учини", навео је Додик.

Председник РС је, коментаришући политику коју води премијер Србије, а посебно наглашавајући Косово и Метохију, рекао да он сматра да је после бриселских преговора Косово постало мање држава него што је било пре тога.

Нагласио је да је јако важна и изјава коју је дао пре неколико дана, да Србија никада неће званично затражити улазак у НАТО и да је Србија војно неутрална држава.

"Ми у Српској пратимо тај пут Србије и нећемо дозволити да на Дрини имамо НАТО границу", рекао је Додик.

Истакао је да, за разлику од неких претходних времена, откад је Александар Вучић на челу Владе Србије никада није доживео да му неко каже "ово мораш да урадиш на овакав начин".

Навео је да никада до сада није учествовао на изборима у Србији, али да ће 2. априла изаћи на гласање у Конзулату у Бањалуци, а све то је прокоментарисао речима "питајте ме за кога ћу гласати", показајући руком према билборду Александра Вучића.

Председник Покрајинске Владе Игор Мировић, у обраћању учесницима скупа, рекао је да бијемо нове битке за опстанак Републике Српске, али да увек изнова шаљемо једну поруку, а то је да ће Србија увек подржавати Српску.

"Србија није више иста, има лидера који је снажан и кога цене у свету и то је гарант стабилности. Никада више нећемо дозволити да било ко понижава Републику Српску, а председник Додик је на достојанствен начин брани и увек ће имати нашу подршку у томе" рекао је Мировић.

Подсетио је да је Вучић пореклом са простора РС и да то и не крије ,а обраћајући се присутнима Мировић је навео да гласајући за Вучића – гласају за свога.

"Другог априла ћемо гласати за новог председника Србије, зато што верујемо да ће он свој завет испунити", рекао Мировић.

Потпредседник СНС-а и градоначелник Новог Сада Милош Вучевић рекао је да је предност људи окупљних на поменутом скупу то што једни друге не могу обмањивати и то што могу говорити само истину, а истина је, како је нагласио, да Србија није иста држава каква је била до 2012. године.

"Немам дилему за кога треба да гласамо. Треба да гласамо за онога ко предводи политику која је омогућила да од 2012. имамо 130.000 новозапослених, нове километре ауто-путева и онога ко уме Србију да заступа једнако и у Бриселу, и у Москви, и у Пекингу, а то је Вучић", рекао је градоначелник Новог Сада.

Истакао да никога не треба да чуди што се огромна већина грађана гласати за Александра Вучића, јер је, како је рекао, глас за Вучића – глас за очување свега доброг што су нам оставили наши преци.

Према Вучевићевим речима, Србија не сме дозволити да се на власт врате они који су, како каже, спроводили пљачкашку приватизацију и који су се стидели да обележе страдања Српског народа.

Градоначелник Новог Сада на крају је захвалио Милораду Додику на подршци коју пружа, јер, како је рекао, и Додик зна да је у интересу Српске јака и економски стабилна Србија, а гарант за такву Србију је Вучић.

На скупу "Крајишници за Вучића" говорио је и председник удружења Крајишника Миле Боснић, а на самом крају скупа Милораду Додику је свечано уручена повеља тог удружења и титула "Почасни српски барјактар", а том приликом му је уручена и посебна српска застава.

понедељак, 29. јул 2024.
26° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару