Још три одборника напустила ДЈБ на Врачару

Бранко Кланшчек, заступник Групе грађана Доста је било – Саша Радуловић тврди да су још три нова одборника Одборничке групе ДЈБ у скпупштини општине Врачар, напустила тај Радуловићев покрет, тако да од седам одборника, колико је освојено на изборима, одборничка група ДЈБ данас има само три члана.

У отвореном писму лидеру покрета Доста је било, Бранко Кланшчек каже да га је стид што група грађана коју он заступа у свом називу има име Саше Радуловића и додаје да је нестанак одборничке групе ДЈБ на Врачару последица "незаконитих поступака фалсификовања Групе грађана и састављања приватне рођачко-кумовске листе".

"Одборничку групу ДЈБ у понедељак је напустио Иван Кљајић, кога сте ви лично, мимо свих процедура, кандидовали испред ДЈБ за председника општине Врачар, иако се цели врачарски одбор томе противио и због чега сте прошле године самовољно искључили петнаест чланова", наводи Кланшчек у писму Радуловићу.

Подсећа да су претходно ДЈБ напустила и три посланика, Александра Чабраја, Соња Павловић и Јован Јовановић.

Додаје да су ДЈБ такође напустили и председник Сената, академик Теодоровић и председник програмског савета и члан оснивачког одбора још неосноване странке Владимир Гајић и председник правног тима и одборник у Земуну, адвокат Тони Чабраја.

"Иако у медије излазите са подацима да ДЈБ расте, да имате 15 одсто, да сте у налету, ситуација је драматично супротна. Покрет Доста је било се распада! ДЈБ је напустило и напушта десетине и десетине одборника и чланова широм Србије, само из једног разлога – ваше аутократије и ауторитаризма", навео је Кланшчек.

Тврди да Радуловић бежи од разговора на ове теме, а да је активност групе грађана коју предвод усмерена ка заустављању процеса уништења, те отуда и потреба да га у кампањи у коју је, како каже, Радуловић јавно ушао, пронуђен да га на овај начин на све ово подсети.

"Пре него 'средите Србију', 'почистите партократију', 'пензионишете Вучића', дођите у покрет који вас је створио и помогао да уђете у парламент. Како се ових дана грађанима представљате као особа која поштује законе, транспарентност и правду, докажите то, тако што ћете смети да се са мном појавите и суочите са документима и доказима", навео је Кланшчек.

Он је јавно позвао Радуловића да изабере телевизијску кућу где ће њих двојица јавности показати, како каже, ко лаже и шта је истина о покрету ДЈБ, како би грађани могли да процене.

"Говорите о поштовању институција система, ви који се не одазивате на позиве Суда. Од пет одржаних рочишта по тужби коју сам поднео против вас, само сте се на једном појавили. Иначе против вас се пред Првим основним судом у Београду воде четири кривична поступка у којима вас терете бивши чланови покрета", навео је Кланшчек.

уторак, 30. јул 2024.
23° C

Коментари

Dobar tekst, ali..
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Zelja za lepotom
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Bravo
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Miss
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару
Treba li zabraniti lepotu?
Избор за Мис Србије на Тргу републике – женско тело на јавном кантару