Вукосављевић: Тешко наћи "апотекарски баланс" у кампањи

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић изjавио је у Ужицу да је тешко наћи "апотекарски баланс" када је реч о присутности председничких кандидата у медијима током кампање.

Владан Вукосављевић је истакао да треба доста тога да се уради на организацији рада медија.

"Од почетка вишестраначког система ми непрестано имамо полемику око тога да су неки кандидати заступљенији. Ми смо друштво које доста треба да уради на организацији рада медија. Медији се у Србији оснивају слободно у складу са законом", рекао је министар новинарима и додао да његово министарство не може да утиче на уређивачку политику медија.

Додао је да су повлачењем државе, медији охрабрени да самостално функционишу на тржишту, да су ти закони сурови те се медији довијају на различитие начине.

"Ми у Министарству нисмо увек задовољни квалитетом медијских садржаја, али има и одличних примера. Нама предстоје године стварања једне сасвим погодне медијске климе која ће бити максимално објективна под условом да таква клима постоји било где у свету. Настојаћемо да пратимо и достижемо стандарде који постоје у Европи", навео је Вукосављевић.

Најавио је да ће медијска стратегија бити готово да краја јуна, поновио да обесхрабрује говора мржње сваке врсте, али и додао да Министарство културе и информисања нема велике могућности да се бави тиме.

Министар је новинарима рекао да тај ресор неће оклевати да оцени рад РЕМ када, како је рекао, за то дође време.

Вукосављевић је тако одговорио на констатацију новинара да РЕМ не ради свој посао добро.

петак, 27. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи