Клипинг: Вучић најзаступљенији, Бели најмање

Александар Вучић и даље је најзаступљенији у програмима електронских медија, али је његов "удео" у укупној минутажи знатно опао у односу на период пре званичног проглашења кандидата за председника Србије.

Према резултатима Агенције за праћење и анализу медија Клипинг, заступљеност Александра Вучића је око 26 одсто, а најмање простора "заузима" Лука Максимовић, алиас Љубиша Прелетачевић Бели – 4,23 одсто.

"Медији су најмање извештавали о предизборним активностима Саше Радуловића, који је добио 5,84 одсто времена, као и Луке Максимовића, односно Љубише Прелетачевића Белог са 4,23 одсто простора", истиче Илија Вучевић из Клипинга.

Како се наводи, другопласирани Саша Јанковић има 9,97 одсто времена, док се минутажа већине преосталих кандидата креће између шест и 8,5 одсто.

Анализа Клипинга показала је да су председнички кандидати најравноправнији третман, када су у питању афирмативни прилози, имали на јавним сервисима Србије и Војводине.

На ТВ Пинк је забележено дуже трајање критичких од афирмативних прилога о кандидатима Саши Јанковићу и Вуку Јеремићу, док је ТВ Н1 посветила знатан простор критичким објавама о Александру Вучићу, закључује се у анализи агенције Клипинг.

Иначе, анализом су обухваћене централне информативне емисије на каналима РТС1, ТВ Пинк, ТВ Б92, ТВ Прва, ТВ Хепи, РТВ1 и ТВ Н1 у периоду од 13. до 19. марта.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи