Вучић: Савамала политичка игра, кандидат ДОС-а ме споменуо 57 пута

Премијер и председнички кандидат Александар Вучих изјавио је да је предизборни скуп у Савамали, Саше Јанковића, показао да је цео тај "случај" само политичка игра и да служи за најглупље могуће нападе на њега.

Вучић је, иронишући, рекао да се слаже са једним од својих политичких противника да је вероватно крив и за поплаве.

"Моја божија улога била је да призовем толику кишу и стога и заслужујем да буде одговоран", рекао је Вучић одговарајући на питања новинара у Новом Пазару.

На изјаву Јанковића са тог скупа да је он "главни фантом", Вучић је рекао да није знао да ће објекти у Херцеговачкој улици у Савамали бити рушени у ноћи када се то догодило, али "да га свакако треба ухапсити", како наводе противкандидати, јер би и сам исто то учинио, само не ноћу, него "усред бела дана".

"Урадио бих то по дану и не стидим се тога, да се уместо тих уџерица и ругла направи простор прелеп за децу, за све грађане...", рекао је Вучић. "Не стидим се тога, могу да ме хапсе и да ме убију", додао је Вучић.

Знао је, каже, и да ће овакве оптужбе износити досовски кандидати, који немају други програм осим да се баве њим самим.

Рекао је да га је један од кандидата, који се у суботу увече представио на јавном сервису, поменуо у свом термину чак 57 пута.

"Директно 21 пут, индиректно 36 пута", рекао је Вучић и додао да није знао да је тако популаран међу противкандидатима и да му то изгледа као да желе да их он предводи на неким будућим изборима.

Рекао је да ће и он искористити свој термин на јавном сервису из поšштовања према грађанима, народу, да би коначно чули нешто од неког кандидата о његовом програму, мада су му, каже, са РТС-а мењали термин, јер су га најпре планирали за следећу суботу, а онда су му за вечерас предвидели време од 22 сата, када се сви људи који раде припремају да спавају.

"Никоме нисам и нећу обећавати нешто противно закону"

Премијер Србије и председнички кандидат Александар Вучић изјавио је да се нада подршци из Новог Пазара и победи на председничким изборима, али да никада никоме није и неће обећавати ништа што је противно закону.

Вучић је рекао да не зна какву подршку може да очекује из Новог Пазара, да би, на констатацију новинара да га је јавно подржао лидер Бошњачке демократске заједнице Санџака Муамер Зукорлић, рекао да се залаже за политику добрих односа Срба и Бошњака, као и за политику ауто-путева, нових радних места.

"Никада ништа не можете и не смете да обећавате било коме било шта што је мимо закона. Нити сам то чинио, нити ћу да чиним. Да ли желим добро Новом Пазару, Бошњацима, Србима..? Желим свима добро, јер сам председник владе свих грађана ове земље", рекао је Вучић.

Упитан да ли има начина да се стане на пут нелегалној градњи Интернационалног универзитета у Новом Пазару, иза којег стоји Зукорлић, Вучић је одговорио да нити је видео, нити зна где је тај објекат.

"Шта год да кажем, не зато што се било чега или било кога плашим... Желим и њему све најбоље и хвала, и желим свима све најбоље. Али, наравно, онако како је у складу са законом, тако ће и бити", рекао је Вучић.

Говорећи о развоју Новог Пазара премијер је истакао да је за то потребно да дође нека велика фабрика која би запослила бар 1.000 људи, да се већ о томе воде разговори, али да не може ништа да каже док не буде све договорено.

"Радићемо на томе, као што смо Крушевац и Ниш завршили", рекао је Вучић и нагласио да ће некога довести по сваку цену, "шта год било и како било".

Председник владе је најавио још улагања у Нови Пазар и подсетио да је у последње три године дато 2,5 милиона евра тој општини.

Како је истакао не прави ту врсту разлике, да ли је неко Бошњак или Србин.

"Ја сам председник Владе Србије и свих њених грађана и тако ћу се понашати коју год функцију будем обављао", закључио је Вучић.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи