Обрадовић: Бићу председник који улаже у ИТ сектор

Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић поручио је да је будућност Србије у информационим технологијама и да је за то потребна помоћ државе.

"Бићу српски председник који ће пружити пуну подршку домаћем ИТ сектору и иновационим делатностима", рекао је Обрадовић приликом обиласка једне ИТ компаније у Новом Саду у суботу и додао да, за "разлику од актуелне власти", неће улагати у стране фирме и компаније.

Како је рекао, жели Србију у којој ће млади школовани људи бити задовољни својим послом, имати озбиљна примања, неће одлазити у иностранство, извозити знање из савремених информационих технологија...

Обрадовић инсистира на усавршавању образовања, и да се већ од основне школе повећа број часова информатике, а већ од петог разреда да се има стручна пракса рада на рачунарима.

"Дакле, држава мора да уложи у високо образоване кадрове за будуће савремене информационе технологије. Посебна подршка државе мора да иде у правцу подршке науци и иновативним делатностима", рекао је Обрадовић.

Како је рекао, држава мора да издвоји из свога буџета директне инвестиције за домаћи ИТ сектор, поручио да не треба доводити стране фирме које ће бити конкуренција нашем домаћем ИТ сектору и да је уверен да Србија може бити европски Јапан.

"Ја сам будући српски председник, коме је домаћа привреда на првом месту, коме су наши предузетници светиња и који ради искључиво за наш домаћи економски интерес", рекао је Обрадовић.

петак, 27. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи