Вучић: Важно да је Србија почела да побеђује

Држава је сувише важна да бисмо се њом играли и вратили је онима који су је опљачкали, поручио је председнички кандидат Александар Вучић у Новом Саду и додао да нас још само једна победа дели од пристојне и напредне Србије.

"Није важно кога Србија воли или не воли, важно је да је Србија почела да побеђује. Њих је десет и сад смо отприлике изједначени, њих десет и ја један. Потребно је само још мало да их победимо, а видећемо 2. априла кога Србија воли", рекао је Александар Вучић на предизборном митингу у Новом Саду.

Како је навео, он зна да се данас тешко живи и да супротно може да каже само неко ко о народу не размишља, ко из апартмана на Менхетну, из скупе лимузине, из круга двојке, размишља како да се врати на власт и да поново упропасти земљу, преноси Танјуг. 

"А, наш је посао да Србију обновимо, и чинимо то, сигурно и полако дижемо је на ноге и враћамо поверење у нашу земљу у свету", поручио је Вучић. 

У том је смислу навео да пре три дана у сусрету с немачком канцеларком Ангелом Меркел није био поносан због себе, већ због грађана Србије. 

"То сте ви заслужили, због марљивости и вашег погледа у будућност", рекао је Вучић, приметивши да се није скоро десило да Меркелова о некој земљи говори тако позитивно како је пре три дана говорила о Србији.

Нагласио је да је Србија земља која уме да заштити интересе нашег народа на КиМ, али и сваког свог грађанина, Мађара, Бошњака, Румуна, Словака, Украјинца... свакога ко живи у овој земљи. 

Како је рекао, у Србији се поштује свачије право, и свачије право да буде заштићен, и ниједна мањина не може да има мање права од Срба, чиме показузјемо и своју величину и свима другима да су у нашој земљи сви људи једнаки пред законом. 

Бринућу, поручује Вучић, о сваком детету, о сваком грађанину Србије, па и о политичким противницима.

"Нама је стало до Србије, и они знају да им је боље да победимо ми, јер они не би ни знали шта да раде... Не можете само да псујете, пљујете...", рекао је Вучић и додао да од својих ривала на изборима за шефа државе ништа друго осим тога није "ни чуо, ни видео".

"Ја их питам: 'имате ли неки прогарам'. Да ли су они можда изградили Клинички центар Војводина, зграду РТ Војводине, неку фабрику оставили или отворили, некога запослили?".

"И, шта вам је програм? Па, програма немамо, али те мрзимо", то је, рекао је Вучић, све што се може чути од његових противника, али да им нико неће узвратити на ту мржњу и да је програм који ће спороводити онај који чува мир и стабилност земље. 

Подсетио је и на претње својих противника попут оне да ће у Србији да се пуца као у Македонији, да се "хвата за врат", "беси на бандере и линчује...". 

"Мој одговор им је - једна победа све то спречава и једна победа нам омогућава да живимо у нормалној, пристојној Србији. У којој ћемо и да живимо", уверен је Вучић. 

Не смета му, каже, то што су неке стране земље давале милионе "да би неки могли данас да побеђују на изборима народне кандидате":

"Нека су дали, и тај новац ће завршити у нашој земљи и побољшати економске податке", казао је Вучић. Не постоји цена, каже, за коју би он пристао да се Србији отму независност и слобода. 

"Овом земљом нико неће управљати са стране" 

"Све пријатеље поштујемо, али се нама неће управљати из центара светских моћи, нити амбасадори, већ само грађани Србије. Могу пара да им дају колико хоће", уверен је Вучић.

Битно је, понавља, да останемо на европском путу, да бисмо имали још више инвеститора, да баштинимо оно што и друге европске земље, а остаћемо једина земља у Европи која није, нити ће уводити санкције Руској Федерацији. 

"Зато Србија може да се похвали да има пријатеље у Путину и другим светским лидерима. Када су они били на власти, ко је из Кине дошао у Србију, није ни председник, ни премијер, а код нас су дошли и спасили 5.000 радних места у Железари, отварали мостове", објаснио је Вучић. 

Указао је да су се неки противкандидати радовали због бројева које су добили, а да је њега баш брига, јер ће радом да их добије. 

Најавио је веће пензије и плате из године у годину, зато што је Србија, како је Ангела Меркел приметила, успешно спровела реформе. 

Србија ће, како поручује, смањивати даље незапосленост, повећати даље кредитни рејтинг, и поправљати економске показатеље, биће још више фабрика и инвеститора. 

"Хоћемо мир, али не може више војска Косова да се формира када хоће, јер је Србија јака", казао је Вучић. 

Он је истакао да Србија неће никакво насиље и немире, и оценио да су и они "што изгледају неозбиљно озбиљнији од оних који изгледају озбиљно". 

"Не опуштајте се, ту је негде, негде смо изједначени, њих десеторица и ми са друге стране", указао је Вучић и закључио да је једино извесно да Србију да покоре никада не могу.  

Вучевић: Побеђивали смо и до сада 

Побеђивали смо и до сада, вала ћемо и сад, и то у првом кругу, поручио је градоначелник Новог Сада и потпредседник СНС-а Милош Вучевић на митингу председничког кандидата Александра Вучића у Новом Саду. 

Вучевић је рекао да би сви политички противници, који стално критикују премијера, волели да у својим редовима имају - Вучића.

Они које смо побеђивали на изборима, истакао је Вучевић, замерали су нам да се кријемо иза Александра, да је он наш и ''кишобран'' и ''сунцобран'', да побеђујемо захваљујући њему. 

"Па, шта", запитао је и додао: "То је тачно. Он је наш лидер и најбољи је међу нама. И они би хтели да га имају и да их предводи", истакао је Вучевић. 

Нагласио је да сада треба помоћи Вучићу за бољу будућност Србије, а да је Нови Сад уз њега јер зна колико је као премијер, лидер и пријатељ помагао све ове године, не речима него делима. 

Када год сам га као градоначелник назвао с неким предлогом, рекао је "радимо", навео је Вучевић и подсетио да су у Новом Саду после четири деценије отваране фабрике, успостављене су нове индустријске зоне, смањен број незапослених за око 7.000, а Вучић је помогао и да Нови Сад оде у Брисел и победи, те да постане европска престоница културе и омладинска престоница Европе. 

Вучевић је истакао да је Нови Сад само један од бројних примера у Србији како се Вучић борио за своју државу и народ. 

"Ови ДОС-истички кандидати у стампеду на председничку фотељу, а пре свега у стампеду за народне паре, могу да мрзе, прете вешањем, сањају улице, да у болесним умовима прижељкују крвави сценарио. Знају само да мрзе, неће их народ, џаба им све. Давна су прошлост", подвукао је Вучевић. 

Вучевић је истакао да Србија нема алтернативе осим Александра Вучића за председника Србије. 

"Драги пријатељи, ја немам 'исцељујући осмех', али видим људе којима се вратио осмех", закључио је Вучевић. 

"Војводина мора поново да буде локомотива развоја Србије" 

Председнички кандидат Савеза војвођанских Мађара је Александар Вучић, рекао је на предизборном митингу у Новом Саду председник СВМ Иштван Пастор и истакао да ће та странка учинити све да Вучић победи у првом кругу.

"Кад изађете на изборе, погледате лепо листу и у средини је наш кандидат - заокружите број 6, а ако нисте понели наочаре и не видите добро, онда заокружите кандидата где је најдужа листа оних који га подржавају", рекао је Пастор.

Подвукао је да СВМ води сопствену посебну кампању и да ће имати око 200 изборних активности и учинити све да Вучић победи у првом кругу.

Војвођанским Мађарима је стало до судбине Србије, подвукао је Пастор и додао: "Војвођански Мађари нису пријатељи Србије - они су грађани Србије".

Како је рекао, Србија је њихова домовина, а Војводина "ужа патрија" и то су две ствари које не желе и не могу заборавити.

Уместо демагогије, потребни су нам конкретни и озбиљни кораци и политика очувања стабилности и економског развоја, рекао је Пастор.

"Потребна нам је дрржава у којој свака фамилија види своју израчунљиву будућност", подвукао је Пастор, али и додао да Војводина мора поново да буде локомотива развоја Србије.

Како је рекао, ово је вишенационална средина и то је богатство, у неким другим земљама и у окружењу националне мањине су због разних односа у њима и фактор нестабилности, а код нас фактор кохезије и заједничке будућности.

Желим да вам кажем да ће СВМ истрајати у овој кампањи и учинити све да Вучић победи у првом кругу, поручио је Пастор.

Председница Скупштине Србије и чланица Главног одброа СНС-а Маја Гојковић истакла је да се из Новог Сада са митинга упућује смирена порука да су окупљени одлучили и пре 2. априла "и заокружили у својим мислима и срцима број 6 и име човека којем ће предати Србију у наредних пет година, да брине о нашим животима и будућности, а то је наш Александар Вучић".

"Нису обични избори 2. априла, већ избори који нашом оловком одлучују како ће изгледати живот свих грађана. Ту нема шале. Имамо само два избора - њих десет који су показали до 2012. шта могу, колико могу да покраду Србију, понизе је пред светом, упорно раде да нам се сва светска и европска врата затворе", рекла је Гојковићева.

"Нико од нас присутних овде, који воле пристојну Србију, сањају државу у којој може пристојно и лепо да се живи, неће направити грешку", поручила је Гојковићева. 

Указала је да су неки противници само одело променили, али и подсетила на пословицу да вук длаку мења, ћуд никако и да једва чекају да врате точак историје назад. 

"Ми овде, без обзира на страначку припадност, вероисповест, народност, ма којој генерацији припадали, нудимо Србији кандидата који је показао као премијер колико може да учини за нашу државу", рекла је Гојковићева и додала да јој, где год путује по свету, многи људи кажу да поздрави Вучића, којем треба да верујемо и који ће нас увести у ЕУ.

"Ништа није важније од Србије" 

Председник покрајинске владе и функционер СНС Игор Мировић каже да је Александар Вучић друго име за стабилну, економски напредну Србију и за Србију у којој је гарантована будућност наше деце. 

Ништа није важније од Србије, рекао је Мировић и додао да се то може видети на лицима оних који побеђују у њено име.

Како је рекао, други кандидати нуде празне речи, више тужно него смешно објашњавају како не раде неке фабрике, како има незапослених, иако их је много мање него у њиховом периоду и тај број се стално смањује... 

Он је додао да ће борба бити тешка, да ће морати да одговарају на сваку лаж, али и да ће победа бити велика, јер чим је 10 на једнога то значи да он вреди, да је вредан, најбољи и најснажнији.

"Њему можемо поверити посао вођења наше државе и наше заједничко име и презиме је Александар Вучић", рекао је Мировић.

Председник СПС-а и први потпредседник Владе Србије Ивица Дачић истакао је да на Тргу слободе у Новом Саду данас, на митингу, нема страначких разлика, јер Вучић није кандидат једне странке, већ човек који ужива највећу подршку народа. 

"Када излазимо на изборе не излазимо да бирамо између више могућих путева. Нисмо на раскрсници, па неки пут води у Њујорк, Берлин или Рим. Ми овде имамо један пут, којим идемо ка јачој, већој, бољој, богатијој, модернијој, поштованијој Србији на челу са Вучићем, и други пут, а то је пут деструкције и пометње. Они желе да униште све оно добро што смо урадили за Србију заједно са СНС. Имамо само један избор - будућност или пропаст Србије", рекао је Дачић. 

"Не гласа се овде за Јеремића, Јанковића или Чанка, они су само лутке. Гласа се за Тадића, Живковића, Чанка И све оне који су уништили Србију од 2000. до данас", подвукао је Дачић и додао да су то они који су 1999. поручили онима који су нас бомбардовали да беже кући. 

Казао је да сарађује са Вучићем пет година и да никада међу њима није било ниједне разлике око најважнијих државних и националних питања. "Глас за Вучића је глас за мене и СПС", закључио је Дачић. 

Фронтмен групе "Гарави Сокак" Бане Кристић рекао је да су грађани Србије у прилици да својим гласом направе разлику између тешког пута и лаких обећања, да дају допринос бољем животу свим грађанима у Србији и да подрже кандидата за председника Александра Вучића. 

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи