Стаматовић: У Србији организовати Зимску специјалну олимпијаду

Кандидат за председника Милан Стаматовић предлаже да Србија буде домаћин једне од наредних Зимских специјалних олимпијада за спортисте са посебним потребама.

Стаматовић је, поводом почетка Зимске специјалне олимпијаде у Аустрији, на којој учествује и 20 српских олимпијаца, рекао да наша земља има велики потенцијал за организовање оваквих спортских догађаја.

У изјави медијима, Стаматовић је додао да планински спортски центри у нашој земљи, попут Златибора, Копаоника и Старе планине, могу да угосте спортисте из свих земаља света и да се представе као пожељне спортске и туристичке дестинације.

Стаматовић је рекао да је Златибор спреман да, у сарадњи са Копаоником и Старом планином, буде домаћин неке од следећих Зимских специјалних олимпијада на којој се такмиче спортисти из 150 земаља света и тако покажемо колико поштујемо особе са посебним потребама.

Сматра да спортисти са посебним потребама морају да буду изједначени са професионалним спортистима, а Србија да покаже бригу за те храбре људе који нас представљају у свету и да им пружи моралну и финансијску подршку током припрема и на самим такмичењима, изјавио је Стаматовић.

Истиче да спортисти са интелектуалним недостатком, редовним тренирањем и бављењем спортом, јачају здравље и стичу афирмацију у спортској средини и на тај начин се лакше укључују у живот заједнице и подсећа да су репрезентативци Србије освојили 16 медаља на Зимској специјалној олимпијади 2013. године у Јужној Кореји.

петак, 27. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи