Јанковић: Не смемо да се плашимо

Председнички кандидат Саша Јанковић обишао је Прокупље где је поручио да је последња ствар "коју себи у овом тренутку смемо да дозволимо, јесте да се плашимо". Јанковић се обратио и грађанима Врања.

Јанковић је у разговору са грађанима и грађанкама Прокупља истакао да разлога за страх не сме да буде и додао да власт треба да се плаши грађана, исто као што и мрак узмиче пред светлошћу, преноси Танјуг.

"Што се више плашимо, све су дрскији, бахатији и безобразнији. Али, рећи ћу вам нешто – сада су они почели да се плаше вас", рекао је Јанковић, који је истакао и да су "резултати свих истраживања" такви да, уколико буде другог круга, Александар Вучић неће добити изборе.

Бивши кошаркашки тренер и селектор Душан Дуда Ивковић рекао је да сада грађани знају ко строји уз Јанковића и исто тако добро знају и да нису фаворити, али да "ова екипа може сваког да победи".

Јанковић је обишао и Врање и позвао гласаче да 2. априла у што већем броју изађу на изборе, "да искористе своје право да од поданика постану људи" и оценио да је извесно да ће, ако буде другог круга, актуелни премијер и кандидат за председника Александар Вучић изгубити изборе, преноси Бета.

Јанковић је пред више од хиљаду присталица на Тргу Станише Стошића рекао да "Вучић не може да држи седам милиона људи под водом и објашњава им како ће им порасти шкрге".

"Оно што је сигурно, то је да Вучић не зна шта је држава, јер да зна, стајао би понизно пред свима нама. Због свих неотворених радних места, због тога што нас непрестано убеђује колико нам добро иде. Да има стида, било би га срамота како нам иде", рекао је Јанковић.

Навео је да зна шта је држава зато што се све време своје каријере бави државом, и да је за њено функционисање потребно само да свако ради свој посао.

"Знам да нам ништа не фали, имамо добре и честите људе. Време је да станемо и кажемо: даље неће моћи. Да не би једина фабрика која у Србији ради била фабрика за израду камена темељаца. Да не би наши темељи били урушени као оне ноћи у Савамали", рекао је Јанковић.

Јанковић је рекао и да се његов предизборни скуп разликује од предизборних скупова СНС-а и СПС-а по томе што грађани који су дошли нису бесплатно довезени аутобусима из других места.

"Нисам дошао да дајем по 1.000–2.000 динара за глас, нисам дошао да купујем гласове. Нисам дошао с криминалцима да вам утерујем страх у кости. Имамо ми оно што нам треба, имамо наш глас и то је све што нам је потребно. Искористите своје право", рекао је Јанковић.

Професорка Србијанка Турајлић рекла је да би избор Саше Јанковића за председника Србије зауставио одлазак младих из земље, зато што би се вратило поверење у институције, којег сада нема.

Она је рекла и да није тачно да свако ко дође на власт почне и да је злоупотребљава, наводећи као пример Сашу Јанковића, који је дугогодишњи заштитник грађана.

субота, 28. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи