СНС: Одлука РЕМ-а скандалозна, али ћемо је поштовати

Српска напредна странка поштоваће одлуку Регулаторног тела за електронске медије, али и оцењује да "очиглeдно постоји правило да се забране сви спотови СНС-a". Одлуку РЕМ-а оштро критиковала и Социјалистичка партија Србије.

СНС у саопштењу наводи да ће поштовати одлуке државних органа, па и РЕМ-а, о неемитовању спота.

"Сматрамо да је та одлука скандалозна и да показује да и даље у РЕМ-у седе они који подржавају бивши досовски режим по сваку цену. Исто тако као и данас, забранили су спот Српске напредне странке 2012. године", подсећају напредњаци.

Како је речено, очигледно је да постоји правило међу члановима РЕМ-а: забранити све спотове СНС-а, "који једини нису прљави и који једини нису негативни, а да, притом, оне који су део прљаве кампање и који су негативни неће ни да погледају".

У међувремену је и Социјалистичка партија Србије оштро критиковала одлуку РЕМ-а, оценивши је као идеолошку.

"РЕМ се забраном понео не као регулаторно тело, него као идеолошка комисија из времена стаљинистичких чистки, што није чудо", констатује СПС, "с обзиром да 'досовци', којих је највише међу члановима РЕМ-а, другачије не умеју да се понашају".

Они се, сматра СПС, на тај начин директно "мешају у кампању, и то за рачун својих кандидата", јер, тврде, они би да опет Србију врате у време забрана и морално-политичке подобности.

РЕМ је наложио електронским медијима да у року од 24 сата обуставе емитовање предизборног спота председничког кандидата Александра Вучића, у којем се помиње "Вучићу, педеру", због кршења Закона о оглашавању.

субота, 28. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи