РИК: Гласање са истеклим личним картама уз потврду

Републичка изборна комисија утврдила је да ће бирачи на председничким изборима 2. априла моћи да гласају уз важећу личну карту, пасош или возачку дозволу на чијем је обрасцу наведен матични број, док ће бирачи којима су личне карте истекле моћи да гласају уз потврду МУП-а да су покренули поступак за њихово продужење.

"Овим решењем, које је једногласно донето, покрили смо све случајеве и неће бити дискриминације у било ком смислу", рекао је председник РИК-а Владимир Димитријевић на седници РИК-а.

Такође је потврђено да ће сутра у 19.15 бити одржана свечана седница РИК-а на којој ће се организовати жребање на основу кога ће се утврдити по ком редоследу ће се имена председничких кандидата наћи на гласачким листићима.

Седници ће моћи да присуствују представници кандидата, а директан пренос биће на РТС-у. 

РИК је утврдио да ће гласање одржати 2. априла 7–20 часова, а бирачи би требало да добију обавештење са адресом бирачког места на којем ће моћи да гласају, али нису дужни да то обавештење понесу на бирачко место.

РИК је такође одредио да бирачи који нису у могућности да из здравствених разлога дођу на бирачко место, као особе са инвалидитетом и старе немоћне особе, могу да гласају ако о томе обавесте бирачки одбор на дан гласања до 11 сати.

Бирачи са инвалидитетом могу да на бирачко место дођу уз помоћ пса водича, као и да уместо личног потписа користе печат са потписом односно личним подацима.

РИК је одлучио да ће припадници Војске Србије моћи да гласају на 67 бирачких места одређених решењем РИК-а.

РИК је такође утврдио да ће Николина Липовшек из Младеновца бити члан РИК-а у проширеном саставу као представник кандидата Групе грађана "Љубиша Прелетачевић Бели – Само јако" Лука Максимовић. 

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи