Милићевић: Немају никакве одговоре па нападају Вучића

Председник посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић каже да је замисао већине опозиционих председничких кандидата и оних којих их подржавају да кроз нападе на Александра Вучића, изношењем неоснованих тврдњи и критика, унапред оправдају лош изборни резултат.

"Потпуно је јасно оно о чему смо више пута говорили, да највећи део опозиционих председничких кандидата има само једну тачку свог програма, а то је мржња и напад на програм и политику Александра Вучића, заједничког председничког кандидата коалиције и кандидата грађана Србије", рекао је Милићевић.

У изјави медијима је навео да њихов циљ није да понуде одговоре на кључна питања са којима се суочава Србија, већ да кроз изношење неистина, критику медија, критику институција и кроз политичку манипулацију, покушају остварити политичке поене.

"Убеђени смо да ће грађани знати на прави начин да вреднују и да ће умети да препознају и раздвоје рад, труд, напор и видљиве резултате у односу на политичку демагогију и популизам", додао је.

СПС остаје посвећена спровођењу плана и програма нашег заједничког председничког кандидата Александра Вучића, а то је да од Србије створимо модерну, уређену, развијену државу, поштовану и уважавану у свету, која ће бити део породице европских народа, поручио је Милићевић.

СПС: Косовска влада покушава да легализује пљачку

Члан председништва Социјалистичке партије Србије Дејан Раденковић изјавио је да одлука косовске владе да присвоји сву имовину Србије на КиМ представља грубу провокацију и покушај легализације незапамћене пљачке и отимачине приватне, црквене и државне имовине коју албански сепаратисти спроводе у последње две деценије. 

После криминалне приватизације које је спроведена на Косову, која ће остати забележена у историји као једина приватизација без утврђивања власништва, сада је на делу покушај да се отме 17 милијарди тона лигнита, рудно богатство Трепче, инфраструктура 1.358 српских предузећа колико је отето на Косову и Метохији, рекао је Раденковић за Танјуг.

"Међународна заједница, која почива на начелу неприкосновене заштите имовине, мора да реагује на овакве покушаје отимачине. После етничког чишћења читаве Метохије и највећег дела Косова, план политичког руководства Косова је да преотме и имовину", оценио је Раденковић.

Раденковић је додао да је ово политичка представа како би се изазвао хаос у јужној покрајини и како би екстремни део косовске албанске политичке елите уценио и ЕУ и САД и показао да без њих нема стабилности.

"Ради се о најекстремнијем делу косовске власти који на овај начин покушава да избегне да се нађе на оптуженицкој клупи Специјалног суда за ратне злочине ОВК", закључио је Раденковић.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи