Клипинг: Приватне ТВ станице убедљиво за Вучића

Резултати прве анализе заступљености председничких кандидата у електронским медијима, коју је спровела Агенција за праћење и анализу медија "Клипинг", показују да у електронским медијима Александар Вучић има већи простор од свих осталих председничких кандидата.

Кандидати су равноправни на РТС1 и Н1, а приватне ТВ станице убедљиво су за Вучића.

Анализом су обухваћене главне информативне емисије на каналима РТС1, ТВ Пинк, ТВ Б92, ТВ Прва, ТВ Хепи, РТВ1 и ТВ Н1 у периоду од 2. до 12. марта, односно од момента расписивања избора до рока за предају кандидатура.

Медијски прилози о активностима премијера Вучића нису урачунати у његову предизборну кампању, већ су искључиво анализирани прилози у којима се Вучић директно обраћао поводом предстојећих избора, наводи се у саопштењу.

Најравноправнији третман председнички кандидати имају на ТВ Н1, где Александар Вучић има благу предност у односу на Сашу Јанковића, а време посвећено председничким кандидатима релативно коректно је било распоређено и у програмима јавних сервиса, односно на РТС1 и РТВ1.

Приватне ТВ станице, а нарочито ТВ Прва (67,58 одсто) и ТВ Пинк (чак 89,46 одсто), знатно већи простор су дале кандидату владајуће коалиције, док се опозициони кандидати у позитивном контексту појављују у занемарљивој мери, изјавио је Илија Вучевић из "Клипинга".

Од укупно 30.676 секунди посвећених предизборним активностима кандидата на седам ТВ станица, Александру Вучићу је припало 58,45 одсто, а за њим следе Вук Јеремић (6,99 одсто) и Саша Јанковић (6,75 одсто).

Заједничко за све ТВ станице је да је кандидат владајуће коалиције у већој или мањој мери имао највише простора, али време посвећено осталим кандидатима варира.

Вук Јеремић је другопласиран на РТВ1, док је на ТВ Н1 на другој позицији Саша Јанковић.

На ТВ Пинк је другопласиран Војислав Шешељ са 3,25 одсто, док опозициони кандидати имају чак испод један одсто укупне минутаже (Јанковић 0,91 одсто, Радуловић 0,7 одсто, Обрадовић 0,6 одсто).

Од опозиционих кандидата, Саша Радуловић је у приватним медијима заступљен у минималном проценту, пошто је веома мало времена добио и на ТВ Прва (1,7 одсто) и ТВ Хепи (0,89 одсто).

"У информативним емисијама забележен је и знатан број негативних прилога за председничке кандидате, па је тако о Саши Јанковићу емитовано чак 460, за Вука Јеремића 395 секунди, док је о Александру Вучићу забележено 112 секунди критичких прилога", закључио је Илија Вучевић, наводи се у саопштењу.

субота, 28. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи