Обрадовић: Бринућу о ратним ветеранима и њиховим породицама

Председнички кандидат Бошко Обрадовић најавио је да ће, уколико буде изабран за председника, радити на доношењу новог закона о ратним војним ветеранима и решити проблеме ратних војних инвалида и њихових породица.

"Ако не можемо у овом тренутку да надокнадимо све дневнице ратних војних ветерана, а и то треба учинити, сигурно можемо да доделимо споменицу отаџбинског рата и да онима који су учествовали у ратовима пружимо привилегије", рекао је Бошко Обрадовић, који је у Панчеву положио венац на споменик погинулим борцима у ратовима од 1991. до 1999. године.

Оценио је да је држава остала дужна да испуни правду према свима који су учествовали у ратовима широм бивше Југославије, наводећи да је Србија једина држава у окружењу која нема закон о ратним војним ветеранима, која није решила проблем ратних војних инвалида и која није збринула породице погинулих у ратовима деведесетих.

"Данас у Србији још увек нису решена питања бројних избеглица, које су у Србију дошле из БиХ, Хрватске или су интерно расељене са КиМ", рекао је лидер Покрета Двери.

Истакао је да они који су били спремни да дају живот за Србију треба да имају привилегије, медицинску заштиту, социјалну помоћ и образовање за своју децу.

"У мени они имају свог председничког кандидата. Ја ћу бити српски председник, а српски председник брине о онима који су дали свој живот за отаџбину", закључио је Обрадовић.

субота, 28. септембар 2024.
32° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи