ДС: РЕМ политички пристрасан и зависан од режима

Демократска странка оценила је да је Регулаторно тело за електронске медије (РЕМ) политички пристрасно и зависно од режима и најавила да ће зато покренути поступак за разрешење председника и чланова Савета РЕМ-а.

Демократска странка  саопштила је да наводи да РЕМ има намеру да утиче на позиционирање телевизије Н1 у програмској шеми, представља последње у низу кршење принципа његовог деловања као независног регулаторног тела.

ДС је у саопштењу додала да је то и "очигледан доказ да режим жели да стави све независне институције у земљи под контролу".

Подсећа се да је основни задатак РЕМ-а да обезбеди плурализам садржаја и слободног изражавања мишљења на медијској сцени и оцењује да "зато запањује став РЕМ-а да неће пратити изборе".

ДС је навела да РЕМ "покушава да ускрати медијски простор на коме могу да се чују различита мишљења и на коме су по истраживањима уједначено представљени сви председнички кандидати".

Најављено је да ће посланици ДС-а у Скупштини Србије покренути процедуру за разрешење председника и чланове Савета РЕМ-а, које је "одлучило да се не бави својим послом мониторинга предизборне кампање".

ДС је додала да је РЕМ то одлучио иако је софтвер за мониторинг купљен још прошле године.

Та странка сматра и да  РЕМ "још једном, својим радом показује политичку пристрасност и зависност". 

субота, 28. септембар 2024.
31° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи