ДЈБ: Грађани на изборима да казне главног кривца за хеликоптерску несрећу

Покрет "Доста је било" позвао је грађане Србије да се присете хеликоптерске несреће у којој је седморо људи погинуло и да на изборима заказаним за 2. април казне директно одговорног за ту трагедију, а то је како тврде, премијер и председнички кандидат Александар Вучић.

Кад већ медији, тужилаштво и друге институције које су независне само на папиру, нису имали храбрости да осуде и у потпуности испитају ову ужасну аферу ... која представља симбол промашеног владања с ужасним последицама, очекујемо од грађана да се присете и у првом кругу председничких избора казне човека без икаквог осећаја за морал, кривицу и одговорност", наводи се у саопштењу покрета ДЈБ.

ДЈБ у саопштењу оцењује да је "страховита несрећа, која се десила на данашњи дан пре две године, резултат бахатости, неодговорности и себичне жеље за публицитетом министара Златибора Лончара и тадашњег министра одбране Братислава Гашића, као и премијера Александра Вучића".

ДЈБ понавља у да су "за трагедију директно одговорни премијер Вучић и његова свита бескрупулозних послушника, који су не презају ни од чега како би се одржали на власти".

Покушаји да се заташка вероватно највећа, а свакако најужаснија афера власти настављена је, према оцени ДЈБ, срамном одлуком Вишег јавног тужилаштва у Београду да за несрећу никога не процесуира и тиме жртве прогласи кривцима.

"Изругивање здравом разуму, монстрозно подсмевање и унижавање жртава туђе бахатости и патолошке глади за публицитетом, бестидно избегавање моралне, професионалне, али пре свега људске одговорности, сведочи о суманутој жељи за контролом и потпуним урушавањем свих институција у земљи", закључује ДЈБ.

субота, 28. септембар 2024.
19° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи