Весић: Скандалозна изјава Живковића о споменику Ђинђићу

Скандалозна изјава Зорана Живковића којом је позвао Београђане да физички спрече постављање споменика премијеру Ђинђићу, није само позив на нове поделе и сукобе у нашем друштву, већ елементарно непоштовање лика и дела Зорана Ђинђића, изјавио је за "Танјуг" градски менаџер и члан Главног одбора СНС-а Горан Весић.

Горан Весић је то рекао поводом изјаве Живковића у којој је позвао Београђане да физички спрече постављање споменика Зорану Ђинђићу.

"Зоран Живковић је имао прилике лично, као што су имали његови коалициони партнери Драган Шутановац, Саша Јанковић, али и Вук Јеремић док су били на власти стално или повремено од 2003 - 2012. године да подигну споменик Зорану Ђинђићу и тако на делу покажу да желе да сећање на његово дело и трагичну смрт остане трајно. Није им пало напамет то да ураде и тиме су јасно показали да не поштују Ђинђића већ би да га користе у дневно-политичке сврхе од избора до избора", навео је Весић.

Он је додао да је "зато време да сада ћуте када му Влада Србије заједно са градом Београдом, уз сагласност породице подиже споменик".

"Разлог више да ћуте је чињеница да данас подржавају Јанковића, кандидата за председника који је деведесетих, када се Ђинђић борио за демократију као опозициони политичар, био део администрације Слободана Милошевића", рекао је Весић.

Он је навео да "предлог председника Владе Александра Вучића да Зоран Ђинђић добије споменик у Београду показује да он поштује све што је Ђинђић урадио пре свега као државник али и као политичар, без обзира што нису били политички истомишљеници".

"Вучић је овим гестом показао да жели Србију без подела, толерантно друштво, уједињено око правих вредности и земљу у којој ће се поштовати све што је урађено добро за народ и државу. Зоран Ђинђић, убијен на прагу Владе као премијер ове земље, припада читавој Србији а не ситним политикантима попут Живковића, Јеремића и Јанковића који би да 14 година после његове смрти зарађују ситне политичке поене на њему", казао је Весић.

Он је навео да "споменик представља трајно сећање народа на особу којој се подиже".

"Споменик Зорану Ђинђићу биће признање нашег друштва, које је на прагу уласка у Европску унију, да је покренуо историјске процесе и промене и реформе у друштву. Сваког ко поштује Зорана Ђинђића радује вест да ће му бити подигнут споменик. Ситни политиканти попут Зорана Живковића ову лекцију никада неће научити. А и како би када после подизања споменика никада више неће моћи да употребљавају и злоупотребљавају Зорана Ђинђића за своје странчарење?", закључио је Весић.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи