Јеремић: За власт која на државу неће гледати као на плен

Председнички кандидат Вук Јеремић поручио је у Крагујевцу да је Србији потребна власт која на државу неће гледати као на плен.

Вук Јеремић је окупљенима на предизборној конвенцији у хали "Парк "дао реч" да никада неће заборавити да је Србија "изнад свих нас и да народ увек мора бити на првом месту".

"Зато морамо изградити праведно и уређено друштво, где ће положај људи зависити од њиховог труда и знања, а не од дивљења вођи и партијске књижице", рекао је Јеремић и оценио да садашња власт није испунила ниједно обећање.

Он је додао да се кандидује како би сви могли да пристојно живе од свог рада, да би поново били у прилици да се ваљано школују и као људи лече, како би опет били свој на своме "и како никоме не бисмо продавали земљу за коју су наши преци крварили на Церу и Колубари".

Јеремићевој конвенцији у Крагујевцу присуствовали су председник Нове Србије Велимир Илић, лидер Коалиције за Шумадију Верољуб Стевановић, лидер Покрета за преокрет Јанко Веселиновић, лидер Покрета за Крајину Бошко Ничић, народни посланици Дијана Вукомановић и Ђорђе Вукадиновић и некадашњи функционер Демократске странке Борислав Новаковић. 

Јеремић у Шумарицама: Правда и слобода су наше обавезе 

Вук Јеремић је данас положио цвеће на споменик стрељаним ђацима и професорима у крагујевачким Шумарицама и поручио да према прецима имамо обавезу да обезбедимо правду и слободу за будуће генерације.

"Шумарице су вечни симбол нашег страдања у борби за правду и слободу наше отаџбине. Због жртава и патњи које су наши преци поднели, имамо обавезу да правду и слободу обезбедимо за све будуће генерације и у томе морамо бити постојани и јединствени", рекао је Вук Јеремић.

Јеремић је додао да нико нема право да буде изнад народа и закона, "и нико не сме себе идентификовати са државом, ма ко он био и ма коју функцију обављао".

Јеремић је положио је цвеће и код спомен-плоче Зорану Ђинђићу, на кога је на данашњи дан 2003. године извршен атентат.

субота, 28. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи