Вучић: Нећу дозволити линч у Србији

Србија је мирна земља, земља доброг, одговорног и поштеног народа, који хоће да живи и ради, а не да линчује, рекао је кандидат за председника Србије Александар Вучић на предизборном митингу у Чачку и истакао да је довољно "чврст, одлучан и храбрији од свих да им не дозволи да се икада више у нашој земљи понови линч.

Линч у Србији никад више неће бити дозвољен, поручио је Вучић и додао да то лично гарантује грађанима Србије.

Вучић је рекао да се на вређање, "премеравање" и увреде више не осврће, али да су претње попут оних о "пуцању као у Македонији" и "вешању о бандере" опасне јер говоре о томе да су неки спремни и на дестабилизацију земље зарад власти.

Чуо је, каже, и оно што је мислио да никада више неће чути.

"Ноћас су ме подсетили на нешто што сам мислио да никоме неће више пасти на памет. Сећате се линчовања Милановића и Комракова испред РТС-а, када лежи човек од 65 година, а њих 10-20 магараца га шутира и убија. Један од њих је рекао 'враћа се време за шамарчине', баш онако као што су радили", навео је Вучић.

Истакао је да линч у Србији никоме никада неће бити дозвољен

"Нећу да мерим кога и колико. Када кажем тако, онда то значи да гарантујем да се тако нешто неће десити", поручио је Вучић.

Навео је и да је чуо из публике на митингу повик "имамо и ми руке".

"Само то нећемо. Нећемо ми руком, нити било чим, на њих, нећемо дозволити да нам дестабилизују земљу", рекао је Вучић.

На "програм досовских кандидата", који се, како је рекао, заснива на вешању и пуцању, он одговара програмом пута у будућност, за пристојну и нормалну Србију.

"Наша политика је снажна и економски јака Србија, што значи и политички јака и војно јака, која уме да заштити српски народ где год да живи", рекао је Вучић, "да будемо успешни, да се радујемо победама и да победе сматрамо нормалним".

"Да извучемо поуке, никада више лоше да не поновимо и запамтимо шта је било добро и то да још поправимо", рекао је кандидат владајуће коалиције.

За своје против кандидате је рекао да само причају и понављају - ми ћемо да повећамо пензије, плате, народ тешко живи...

"Као да ми не знамо да народ тешко живи. А, шта су нам то оставили, можда 'Мерцедес' и БМВ, па ми то уништили? Па ништа нам нису ни оставили", рекао је Вучић.

За разлику од њих, подсетио је, обезбедили смо ових дана 300 нових радних места у Чачку, у новој фабрици у Лебану, погонима и фабрикама у Лесковцу, а биће, каже, и у Житорађи, Грделици, у Златиборском округу...

Најавио је подстицање производње домаћих малих и средњих предузећа, попут чувене линије "Марушка" модних "аксесоара", ешарпе и кравате које су, каже, видели многи државници.

Рекао је да немачкој канцеларки Ангели Меркел поклонио "Марушка" ешарпу, уз поруку да је то "чачански квалитет".

"Носио сам и наше јабуке и шљиве, како коме...", рекао је Вучић.

Према његовим речима, значајно је што по први пут остварујемо суфицит у трговини са свим земљама окружења.

Ако наставимо овако, додао је, имаћемо више новца у каси.

"Тај новац не волим да трошим на глупости, али волим да га трошим на субвенције фабрикама, на градњу ауто-путева, а не на куповину бирачке воље", рекао је Вучић.

Најавио је и повећање минималца, као и плата и пензија, завршавају се и раде коридори, како ауто-путеви, тако и железнички, регионални и други путеви...

"Имамо много тога што је предност Србије", подвукао је Вучић, укључујући и политику за коју су говорили да није могућа, а то је политика евроинтеграција, чувања добрих односа са свима и политика неувођења санкција Русији.

Указао је да је покривеност увоза извозом била 56 одсто, а сада је рекордна, односно 78 одсто и додао да је то резултат такве политике владе.

Србија се очувала самосталност и независност, не одлучују о нама више амбасадори.

Вучић је рекао да ће о будућности Србије, као и до сада, одлучити грађани Србије.

"Како одлучите 2. априла, тако ће бити. Али, не гласајте за оне у чије име ће други одлучивати о нама", закључио је Вучић.

Михајловић: Не треба нам председник који слави над туђом несрећом

Чланица Председништвс СНС-а Зорана Михајловић изјавила је да Србији треба председник који неће позивати на линч других само зато што имају другачије мишљење, који неће славити над туђом несрећом - а то је Александар Вучић.

Додала је да је Вучић показао да нема места никаквом слављу ни када Међународни суд правде у Хагу одбије покушај ревизије тужбе за геноцид против Србије.

"Вучић, за разлику неких других, зна да у оваквој борби Бошњака против Срба не може да буде победника. Он зна да Срби и Бошњаци треба да живе једни поред других, да нам се деца заједно школују, зна да Срби и Бошњаци треба да се срећу на градилиштима ауто-пута Београд-Сарејево, а не у судницама", рекла је Михајловићева.

Такав председник треба Србији, а то је Александар Вучић, поручила је Михајловићева.

Карић: Србија има свог Путина

Председник Покрета снага Србије Богољуб Карић је на предизборном митингу поручио да Вучић води политику каквом је и Путин од земље у којој се чекало у реду за хлеб направио економско чудо и да Србија има свог Путина.

Вучић је, каже Карић, водио политику мира и стабилности у региону, а истовремено такву економску политику која обезбеђује раст и развој.

"Није случајно да данас инвеститори заобилазе околне земље, и Хрватску и Босну и Херцеговину, и Румунију, Бугарску... и долазе да инвестирају у нашу земљу", рекао је Карић.

Вучић је највећи реформатор у Србији, каже Карић и додаје да није било таквог премијера у последњих неколико деценија.

Почасни грађанин Чачак професор Бранко Ђуровић, помоћник директора Клиничког центра, неурохируг, указао је на знатно побољшање у здравству и успон тог српског сектора на ранг листама, где предњачимо над свим земљама региона по питању квалитета здравствених услуга и система.

Србија је, према његовим речима, значајно напредовала од 2012. кад је била на последњем месту, до горњег дела ранг листе.

Председник општине Топола и народни посланик Драган Јовановић подсетио је да се Србија, на жалост, често повијала под притисцима и са једне и са друге стране, због чега је, каже, Србији потребан јак председник.

Марушка Топаловић, председница удружења "Надежда Петровић", говорила је о значају спроведених реформи, посебно у области запошљавања жена.

недеља, 29. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи