Обрадовић: Верујем у српски спорт, младе људе и будућност Србије

Председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић разговарао је са спортистима града Зрењанина.

Обрадовић је рекао да су ти спортисти за државу Србију постигли светске и европске резултате, а налазе се, како је оценио, на самој ивици опстанка, јер ни град ни републичка власт не препознаје њихов рад и заслуге.

"Данас у Србији имамо врхунске спортисте, врхунске, програмере, врхунске инжињере, али немамо државу. Немамо власт која брине о младима. Млади нам одлазе из Србије, рекао је Обрадовић окупљенима у Зрењанину.

Према речима Обрадовића, држава посебно мора да брине о здравим стиловима живота, о аматерском, школском и професионалном спорту и посебно о шампионима, који проносе славу отаџбине широм Европе и света.

Обрадовић је рекао да они морају да имају услове за нормално тренирање и такмичење, и да они као и читава Србија морају да добију нормалне услове за живот, и да му је велика част да стоји поред неколико светских, европских и државних шампиона.

"Зато држава треба да стане иза спорта и обезбеди спортску инфраструктуру. Од свих нивоа, републичког, покрајинског, локалног, Србија мора да стане иза својих шампиона, посебно младих, који тек долазе, да их склонимо са улица и укључимо у спорт, да би живели као људи", навео је председник Двери.

Обрадовић је додао да спорт мора да буде бесплатан и доступан за све. Телесно вежбање трба да постане одлика наше нације, како би били способни и поново спремни за велика дела. Врхунски тренери треба да добију плату од државе за свој рад, а не да тренирају у катастрофалним условима, нагласио је Обрадовић.

"Као будући председник Србије, обавезујем се да ћу утицати да врхунски спортисти буду под заштитом државе и да се новац клубовима распоређује, не по страначкој припадности већ по медаљама и резултатима које освајају на такмичењима", закључио је Обрадовић.

Светска шампионка у саватеу Ивана Попов рекла је да верује да ће Обрадовић као будући председник Србије омогућити не само њима спортистима, већ и свим грађанима Србије, да живе као људи.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи