Вучић: Све ћемо победити и то ће бити победа Србије

Српска напредна странка и њени коалициони партнери наставили су председничку кампању свог кандидата Александра Вучића митингом у Јагодини. Само напред, дођите свих 10-15, колико вас има, позвао је Вучић своје политичке противнике и поручио да ће све да их победе.

"Не побеђујемо ми већ Србија, наша будућност, то побеђују мир и стабилност", поручио је Александар Вучић на предизборном митингу у Јагодини.

Грађанима Србије је захвалио што су, како је рекао, својом вољом, поверењем, стрпљењем и трпељивошћу изнели најтеже реформе.

"Зато ће Србија бити све богатија, богатија од својих суседа и осталих, захваљујући вашој снази, енергији, посвећености и љубави", рекао је Вучић.

Ми ћемо да водимо нашу, српску политику, поручио је Вучић.

"Поштоваћемо све, водићемо мирољубиву политику, чуваћемо мир и стабилност и никоме нећемо дати да удари по Србији и нашим грађанима. Србијом ће се управљати из Србије, а не са стране. Никада амбасадори неће управљати Србијом већ наш народ", поручио је Вучић.

Поновио је да Србија остаје на европском путу, али и да неће уводити санкције Руској Федерацији.

"Чврсто штитимо и бранимо нашу политику, јер за нас нема веће вредности од слободе за Србију. Слобода и независност су најважније вредности утемељене у нашем друштву", рекао је Вучић.

На почетку обраћања је рекао да зна да се у Србији тешко живи, али да је у разговору са грађанима видео и нову енергију и ентузијазам и да је сигуран да ће они видети да је ова влада поставила темеље озбиљне државе, економије и привреде.

"Кад сам 2014. године разговарао о тешким мерама са коалиционим партнерима, рекао сам да ово што радимо неће људи одмах разумети, али сам сигуран да ће то разумети – као што Немци знају шта је радио Шредер – да смо поставили темеље озбиљне државе, економије и привреде", рекао је Вучић.

Наводећи да је у Јагодини посетио једну домаћу фабрику, Вучић је рекао да ће држава помоћи српским домаћим фирмама.

"У фабрици 'Јела' су ми рекли да у последње три године производња расте за 15–18 одсто, а то ће се дешавати и сваке наредне године. То значи будућност за нашу децу", рекао је Вучић.

Додао је и да нема бојазан и не стрепи од економске будућности Србије, наводећи да ће ове године плате и пензије бити значајно веће. Приметио је да у турбулентним временима није лако одржати мир и стабилност, који су предуслов за економски напредак.

Поновио је да је свестан да је тешко, али да не може преко ноћи да буде боље, као и да зна да људи виде марљивост, пожртвованост и посвећеност.

"Ја више од тога не могу да обећам. Заиста смо радили марљиво, посвећено, одговорно и озбиљно и нисмо се играли судбином Србије. Нисам овде дошао да се јуначим, лажем или говорим било шта што не можемо да остваримо, већ да говорим истину и шта можемо да урадимо", рекао је Вучић.

Осврнуо се и на изјаве својих политичких противника и нагласио да је изненађен, како каже, њиховом силном мржњом.

Додајући да народу нису понудили ништа осим мржње, Вучић им је поручио да је фер да им изађе у сусрет и изађе на црту, а да ће народ да одлучи ко ће да победи на изборима.

"Није ми тешко да трпим увреде, јер имам образа и јер ми је савест чиста. Нисам учествовао у пљачкашким приватизацијама које су ојадиле земљу, већ сам се борио за сваку фабрику, радника, грађане, пензионере...", рекао је Вучић.

"Србија сачувала мир и стабилност"

Вучић je у обраћању изјавио да му је генерални секретар НАТО-а Јенс Столтенберг захвалио што је Србија чувала мир и стабилност и обавестио га да је НАТО против формирања војске Косова, што је оценио као јасну победу Србије.

"Кад сам завршио разговор са Столтенбергом, готово да су ми пошле сузе од радости. Много смо радили да променимо слику о Србији, мало смо успевали, а данас сам доживео да ми Столтенберг каже: 'Хвала, Александре, што сте чували мир и стабилност, хвала за стрпљење'", рекао је Вучић у Јагодини.

Истакао је да је то победа Србије после много година.

"Није наша победа у томе што неко други нешто неће моћи да уради, већ зато што коначно поштују то што је Србија умела да се бори за мир и стабилност, што нисмо ништа туђе желели, али своје не дамо. Победа је у томе што Србија и наш народ нису последња парија, нису увек кривци за све, што Србија постаје поштована и уважена у свету", рекао је Вучић.

То је наша победа, закључио је.

Лидер ЈС Драган Марковић Палма, домаћин митинга, уверен је да ће та опција победити јер је, како је рекао, Вучић једини кандидат који сваког дана брине о Србији.

"Наш кандидат брине о Србији сваког дана, а остали кандидати су остали без својих радних места. Тренутно су незапослени, а Вучић иде са више на нижу функцију, да помогне грађанима Србије", рекао је Драган Марковић у обраћању у спортској хали "Јаса".

Констатујући да је данас 8. март, Међународни дан жена, Марковић је рекао да наше мајке не воле да им деца иду у рат и истакао да је Вучић једини кандидат за председника који хоће да се живи за Србију, а не да се за њу гине.

Марковић је додао и да Влада Србије први пут у последње две године има суфицит, као и, како је рекао, Јагодина.

"Победићемо и зато што никада није више путева направљено него последње три године, никада више инвеститора није долазило у Србију него у последње три године", рекао је Марковић.

Подсетио је и на напад на српског премијера током његовог боравка у Сребреници, на комеморацији жртвама у Поточарима, и додао да је једва извукао живу главу, али да је није сагнуо.

Додао је да је после тога бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, "после пет дана", шетао Кнез Михајловом и да му се ништа није догодило и да је зато важно да победи човек који користи мудрост, а не силу.

Марковић је додао и да наша војска није као што је била пре седам година, "када нисмо имали ни праћке".

"Сада долазе мигови и тешко да ће неко више смети да буде на небу изнад Србије и плаши српски народ", поручио је Марковић.

Спортска хала "Јаса", која прима 5.000 људи, била је потпуно испуњена, а за људе који су остали испред хале СНС је обзебедио пренос на видео-биму. Посетиоце су на улазу дочекали млади момци и девојке у народној ношњи, а жене су на улазу добиле црвене и беле каранфиле поводом 8. марта.

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи