ДСХВ позвао Хрвате у Србији да гласају за продемократског кандидата

Демократски савез Хрвата у Војводини (ДСХВ) одлучио је да не подржи ниједног кандидата на председничким изборима већ је позвао припаднике хрватске заједнице у Србији да гласају за продемократског кандидата.

Председник ДСХВ-а Томислав Жигманов позвао је све грађане хрватске националности у Србији да изађу на председничке изборе и покажу заинтересованост за своју и будућност Србије и да гласају за онога продемократског кандидата који у свом програму има позитивне политике према најважнијим проблема ове заједнице.

"То подразумева јасно залагање да грађани хрватске националности живе на достојанствен начин, доследно заузимање да Хрвати престану бити објекти дискриминација и стварање свих друштвених и политичких претпоставки за равноправност грађана хрватске националности", навео је Жигманов у саопштењу.

Жигманов је додао да није довољно да та начела и вредносни оквир буду присутни само у предизборним програмима председничких кандидата, већ да се мора ценити и њихова досадашња политичка пракса, посебно када је реч о друштвеном положају и правима припадника хрватске заједнице у Србији.

"Препорука је да Хрвати пруже подршку оном кандидату који гарантује једнаке могућности у њиховом учешћу у јавном животу, једнаку заступљеност у државним институцијама и јавним установама, одсуство политике искључивања, прећуткивања и мешање државе у хрватска идентитетска питања, стварно решавање отворених мањинских права Хрвата, као и позитивне и развојне програме који ће омогућити перспективну овдашњим Хрватима", рекао је Жигманов.

 

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи