Полемика Јовановић – Јанковић

Лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић рекао је да ће на председничким изборима гласати за председничког кандидата Сашу Јанковића, мада сматра да је "оно што Јанковић кандидује" далеко од онога што је Србији потребно. Саша Јанковић је замолио Јовановића да не гласа за њега.

Јовановић је рекао да странка треба да одлучи о подршци неком кандидату.

"Никада нисам људима говорио како да гласају, увек сам кандидовао политику. Ти људи (чланови и симпатизери ЛДП-а) су послали поруку да желе да гласају за Сашу Јанковића. Ја ћу подржати. Али нећу никоме да држим лекције, нити да говорим како да гласа", рекао је Јовановић за Н1.

На питање да ли то значи да ће подржати Сашу Јанковића, Јовановић је рекао да ће то изнети на Председништву и да верује да ће то бити став странке.

"Та подршка се исказује тако што ћу ја гласати за њега, а странка ће донети одлуке како је увек доносила", каже Јовановић.

Он, међутим, сматра да је оно што Јанковић "кандидује" далеко од онога што је земљи потребно.

Како каже, разговарао је са Сашом Јанковићем прошле недеље, као и са другим кандидатима за председника.

"Био је пристојан и ОК. Потпуно, али он је човек који другачије посматра политику", каже Јовановић. Лидер ЛДП-а додаје да ће подржати људе који желе да дају глас Саши Јанковићу.

Он каже да је, као и део друштва, разочаран због пропуштене шансе.

"Пре свега у чињеници и могућности да се договоримо око концепта који Вучић не жели. По свим тим питањима, сви они који се кандидују дају идентичне одговоре или их прећуткују. Не мислим да је случајно, мислим да је процена да не могу да добију кампању", сматра Јовановић.

Јовановић каже да за њега ови избори нису "обарање руке".

"Србија има озбиљне проблеме, на њих годинама не може да одговори. Незадовољство се материјализује у ономе што ради Вучић. Али се ту не може ставити тачка. Пре Вучића нису одговарали на та питања ни Тадић ни Коштуница. У овим изборима хтео сам да разговарамо о проблемима који су будућност земље", каже Јовановић.

На питање да ли верује да ће постојати други круг избора, Јовановић каже: "Не. Како? Буџет Саше Јанковића је мањи од дневног буџета Вучића".

Огласио се и Саша Јанковић, који је замолио Чедомира Јовановића да не гласа за њега.

"Прочитао пажљиво. Јавно молим г. Јовановића који ме овако јавно 'подржао' да не гласа за мене. Хвала", написао је Јанковић на свом Твитер налогу, коментаришући вест о Јовановићевој изјави.

Јанковић је у другој поруци, реагујући нешто касније на коментар другог твитераша, појаснио: "Потпуно је јасно да је моја јавна порука г. Јовановићу, на његову личну јавну 'подршку, ИАКО...', упућена њему, не ЛДП-у."

недеља, 29. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи