Вучић у Суботици: Само заједно и у миру можемо напред

Председнички кандидат Александар Вучић поручио је да је задатак Србије да сви грађани – Срби, Мађари, Буњевци и представници других националних мањина живе заједно и да живе све боље, истичући да свима нуди мир, стабилност и поштовање.

Александар Вучић је на предизборном митингу у Суботици позвао Мађаре да размисле како се према њима односио у претходне четири године, да то оцене по делима, а не причама.

"Нека Мађари својим срцем осете да ли је свако спреман да ради за њих. Верујем да ће срцем боље да осете, јер ја да се допадам не умем", рекао је Вучић.

Вучић је рекао да у Србији живи велики број Мађара и да је обавеза Србије да они и сутра живе ту, да буду срећнији и задовољнији него данас. 

"Ово је њихова домовина, једнако као наша отаџина, и ту нема никакве разлике", рекао је Вучић.

Захваливши лидеру Савеза војвођанских Мађара Иштвану Пастору на подршци на изборима, Вучић је рекао да је Пастор искрени пријатељ Србије и српског народа.

"Пастор је био тај који је правио мост према Мађарској и допринео томе да Мађарска подржи Србију", рекао је Вучић и додао да, примера ради, мађарски министар спољних послова увек долази на међувладине конференције са ЕУ када се отварају поглавља.

Вучић је рекао да је Србија са Мађарском градила односе постепено, знајући да ће бити отпора, и створила искрен и отворен однос, који је на крају прерастао у пријатељство.

Он је додао да зна да је Иштвану Пастору, лидеру СВМ, било тешко да га подржи на председничким изборима, јер то не може да објасни неким људима који то користе и за нападе на њега, исто као што ни Расиму Љајићу није лако да објасни своју подршку у Пазару, Тутину, Сјеници.

"Замолио сам их да то и не раде ако осећају проблем и нелагоду, али су они дали подршку", казао је Вучић.

Пастор Вучићу: Учинићемо све да будеш председник Србије

Лидер СВМ Иштван Пастор рекао је да је кандидат те странке, али и великог броја војвођанских Мађара на изборима за председника Србије Александар Вучић, којем је у личном обраћању на предизборном митингу у Суботици поручио да ће они учинити све да постане председник Србије.

"Желим да знаш – учинићемо све да будеш председник Србије и свих њених грађана. Не чинимо то само због пријатељства које смо изградили у протеклом периоду већ из убеђења да ћеш бити добар председник Репубике", поручио је Пастор Вучићу.

Војвођанска мађарска заједница је мала, рекао је Пастор, али и подвукао да је поносна – на прошлост, на убеђења и на снагу да размишља о својој будућности.

"Србију доживљавамо као сопствену домовину и из тог разлога нам уопште није свеједно шта ће се са њом дешавати", рекао је Пастор, који је и председник Скупштине Војводине.

Како је навео, његови сународници желе да у партнерском односу граде заједничку будућност, јер се налазе код куће, на сопственој земљи и, за разлику од неких других држава, овде могу да говоре слободно својим језиком и да поносно негују различитост.

Управо због те слободе и различитости, своје обраћање наставио је на матерњем језику.

Он је рекао и да му неки пребацују да је одлуку о подршци Вуцићу донео из полтронства, заборављајући претходне деценије.

"Нисам полтрон, водим рачуна о заједничком интересу", рекао је Пастор и додао да што се тиче прошлости "свако има своју прошлост, а она је за историчаре".

Данас разговарамо о садашњости и будућности, приметио је, те поручио да је за њих сутрашњица мир, сигурност, развој мађарско-српских односа...

"Из тог разлога ћемо учинити све да Александар Вучић у првом кругу буде председник Србије", поручио је Пастор.

Мировић: Уместо политике сукоба водићемо политику Александра Вучића

У Војводини више никада нећемо имати политику сукоба, која је од ње створила изоловано острво, већ ћемо водити политику окупљања, пројеката, заједништва, нових фабрика, индустријских зона и школа, политику Александра Вучића, поручио је функционер Српске напредне странке Игор Мировић отварајући предизборни скуп те странке у Суботици.

Мировић је рекао да после низа година и деценија Србија коначно има за кога да гласа на основу резултата које је постигао, енергије коју је уложио у заштиту интереса Србије и борбу за све грађане.

"Имамо за кога да гласамо на основу енергије коју је унео у стабилизацију прилика у региону, у стабилизацију јавних финансија, на основу светле слике Србије коју је градио као председник Владе Србије", рекао је Мировић.

Мировић је нагласио да су резултати које је постигао Вучић гарант изборне победе на председничким изборима, али да та борба неће бити лака, већ ће бити вођена до последње дана, 2. априла.

"Свако од нас мора јасно и гласно да каже да жели председника са резултатом, амбицијама, који ће осигурати будућност Србије, наставити са резултатима које Србија има, ко ће водити политику мира, братства у Србији између свих нација, некога ко ће пружити руку свим народима, како онима који живе у околним земљама, тако и осталим земљама у свету", рекао је Мировић.

Председник Покрајинске владе рекао је да ће борба бити дуга и тешка јер је потребно изборити се са лажима и неистинама које шире, како каже, Вучићеви противкандидати "са црним фондовима који стоје иза њих".

"Изборићемо се, јер не само што је на нашој страни истина већ су и резултати, рад, будућност Србије која се види пред нама", рекао је Мировић.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи