РИК до сада прогласила три кандидата, рок за пријаву 12. март

За кандидате за председничке изборе 2. априла Републичка изборна комисија је до сада прогласила Александра Вучића, Сашу Јанковића и Војислава Шешеља. Остали који желе да уђу у трку за председника могу да се пријаве до 12. марта у поноћ.

Прва је, 5. марта, проглашена кандидатура Александра Вучића, којег је предложила Коалиција СНС, СПС, СДПС, Јединствене Србије, ПУПС-а, Покрета социјалиста, СПО, Покрета снага Србије и Савеза војвођанских Мађара.

Уз његову кандидатуру достављено је 60.000 потписа, а РИК је утврдио да је правно ваљано 56.516 потписа.

РИК је затим прогласио и председничког кандидата Групе грађана "За Србију без страха" Сашу Јанковића, уз чији предлог су поднете укупно 17.134 изјаве бирача да га подржавају.

Трећи проглашени кандидат је Војислав Шешељ, уз чију кандидатуру је достављено 12.976 потписа.

Редослед председничких кандидата биће одређен жребом, а предлог кандидата може бити поднет РИК-у само ако га својим потписима подржи најмање 10.000 бирача.

До сада, кандидатуре су најавили председник ЦИРДС-а и бивши шеф дипломатије Вук Јеремић, лидер Доста је било Саша Радуловић, председник ЛСВ Ненад Чанак, лидер Покрета Двери Бошко Обрадовић, као и председник општине Чајетина Милан Стаматовић.

Кандидат ДСС за председника Србије биће Александар Поповић, а кандидатуру је најавио и бивши функционер Покрета социјалиста Братислав Југовић.

Председничку кандидатуру најавио је и председник странке "Активна Србија" Душан Јањић, као и два држављанина Србије из САД, Данијела Сремац и Владимир Рајчић, те председник Републиканске странке Никола Сандуловић.

Такође, кандидатуре су најавили и некадашњи члан СНС и естрадни менаџер Саша Мирковић и бивши високи функционер Треће Србије, десниčар Андреј Фајгељ, који је више пута хапшен због претњи Александру Вучићу и Саши Јанковићу.

Кандидатуру је најавио још један бивши члан Треће Србије Мирослав Паровић, који би требало да буде кандидат Народног слободарског покрета.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи