Позив држављанима Србије који бораве у БиХ да се пријаве да гласају

Амбасадор Србије у БиХ Станимир Вукићевић позвао је све грађане Србије који бораве у БиХ, а имају регулисан боравак у Србији да се пријаве ради гласања на председничким изборима у Србији, заказаним за 2. април.

"Наши грађани могу да се пријаве за гласање у Амбасади Србије у Сарајеву, као и у генералним конзулатима у Бањалуци и Мостару, у зависности од места где живе", изјавио је Вукићевић Срни.

Апеловао је да сви држављани Србије претходно провере да ли се налазе у јединственом бирачком списку, а то могу учинити путем званичног сајта biracki spisak.mduls.goverment.rs, посредством Амбасаде Србије или генералних конзулата у БиХ, где могу да добију ту врсту услуге.

"Хтео бих да напоменем да и грађани који су гласали раније морају да се пријаве поново. Они који се налазе у јединственом бирачком списку треба да поднесу пријаву да ће гласати у једном од наших дипломатско-конзуларних представништава, било у Амбасади, било у генералним конзулатима. Они који се не налазе на том списку треба да поднесу пријаву за упис у бирачки списак и после тога подносе захтев да гласају у иностранству", појаснио је Вукићевић.

Он је додао да грађани Србије све то могу да ураде до 11. марта, а за сва друга питања, која их евентуално интересују, могу да се јаве Амбасади у Сарајеву на телефоне 033/260-080 и 260-090 или генералним конзулатима у Бањалуци и Мостару.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи