Поповић: Имамо решење за борбу против партијског запошљавања

Кандидат Демократске странке Србије за председника Александар Поповић изјавио је у Новом Саду да је неопходно прекинути партијско запошљавање у Србији и да има решење за тај проблем.

"Инсистираћу на томе да буду јавно доступни спискови чланова политичких странака и не видим да неко због тога може да има проблем. Такође, неопходна је измена Кривичног законика где ће се протекционизам приликом запошљавања на основу партијске припадности сматрати кривичним делом. Сви о томе говоре, ми дајемо решења", рекао је Поповић на конференцији за новинаре.

Најавио је да ће ДСС својим контролорима покрити "готово сва" бирачка места на председничким изборима 2. априла и додао да опозиција може да се идеолошки разликује, али мора да зна да је изборни процес "светиња".

Додао је да његова странка вероватно неће моћи да покрије контролорима бирачка места на Косову, као што ни прошли пут није могла, јер им ОЕБС то "противуставно" није дозволио.

"Претпостављам да ће и остале опозиционе странке и кандидати покрити својим контролорима бирачка места", рекао је Поповић.

Оценио је да се кампања за председничке изборе одвија у атмосфери напетости и да је за напетост "увек одговорнија већина од мањине".

"Надам се, иако је то можда ирационално, да ће та напетост спласнути", навео је Александар Поповић.

Према његовим речима, за пет година власти Српске напредне странке раст бруто друштвеног производа у Србији је 3,2 одсто, док је у Македонији за исто време БДП порастао више од 13 одсто, а у време власти ДСС-а раст је за пет година био близу 35 одсто, а просечна плата је била већа од 400 евра, што сада СНС најављује као свој циљ.

Изразио је задовољство јер је Републички фонд за здравствено осигурање, након његове иницијативе, повећао број трачица за мерење шећера са 50 по 100 по особи.

Додао је да то још није довољно, али је велики напредак и много ће значити људима, јер у Србији има између 600.000 и 700.000 дијабетичара.

Данас и сутра у просторијама ДСС-а у Новом Саду организује се прикупљање потписа за Поповићеву кандидатуру.

недеља, 29. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи