Двери: Чанак и Чеда су део Вучићеве власти

Покрет Двери оптужио је лидера Лиге социјалдемократа Војводине Ненада Чанка и Либерално-демократске партије Чедомира Јовановића да у председничкој кампањи наступају са позиција премијера и председничког кандидата владајуће коалиције окупљене од Српске напредне странке Александра Вучића и да су део његове власти.

У саопштењу Двери се оцењује да су синхронизовани напади на њиховог кандидата Бошка Обрадовића ујединили, како се наводи, сепаратистичку политику Ненада Чанка и изгубљену политику Чедомира Јовановића.

"Чанак и Чеда су политички кловнови, на специјалниом задатку, да сваком нормалном човеку огаде политику и смисао бављења политиком... Чанку и Јовановићу поручујемо да нису успели. Грађани јасно виде да су они део Вучићеве власти, и поштено је да бар признају да морају да лажу, вређају и нападају, јер ништа друго не знају да раде, осим да се баве политиком и од ње живе", наводи се у саопштењу.

Тај покрет је оптужио Чанка да води сепаратистичку политику усмерену против Србије а да својом кандидатуром има задатак да банализује институцију председника и да у договору с Вучићем учествује у емисијама где ће гостовати други председнички кандидати.

"Наравно, јер Вучић се неће појавити ни у једном ТВ дуелу, већ ће његове слуге и улизице то чинити уместо њега, баш попут Чанка и Шешеља", наводи се у саопштењу.

Двери су оцениле да је Чедомир Јовановић човек са изгубљеном политиком и идентитетом јер му је политику преузео Вучић, и да би му боље било да се бори против њега него да постане његов портпарол.

"Он је и мало нервозан што је раскринкан као лажна Вучићева опозиција, баш као и Шешељ, а заправо је део Вучићеве власти и то сад виде сви грађани Србије. Прозива Двери јер нису пожелеле добродошлицу Могеринијевој у Скупштини и похвалио је за стрпљење, а онда окривљује Вучића због подељене Србије, да би закључио да нотари нису из СНС и да се нормално прикупљају потписи", наводи се у саопштењу Двери.

Обрадовић позива Вучића на ТВ дуел 

Будући председнички кандидат Двери Бошко Обрадовић позвао је председничког канидата Српске напредне странке Александра Вучића на телевизијски дуел али и изразио уверење да он на то неће пристати.

"Ја вам сад кажем да Вучић неће смети да изађе ни на један директан телевизијски дуел у овим председничким изборима. Ја га директно прозивам и тврдим да је он најобичнија политичка кукавица. Побећи ће од питања која су му неугодна - шта ради његов брат, чиме се баве његови кумови, Шта стоји иза Савамале и Београда на води. Какви су то избори ако немате дебате и директно сучељавање кандидата", рекао је Обрадовић новинарима у Чачку.

Након што је потписао своју кандидатуру за председника у просторијама Двери у Чачку, Обрадовић је оценио да ће бити другог круга председничких избора и да дубоко верује у улазак у други круг.

"Уверен сам да Вучић не може да победи у првом кругу без изборне крађе и без тоталног затварања медија", рекао је Обрадовић.

понедељак, 30. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи