Довољно особа за оверу потписа подршке председничким кандидатима

Јавнобележничка комора Србије саопштила је да су њени чланови потпуно спремни за оверавање потписа за подршку кандидатима на председничким изборима и истичу да се овере обављају по редоследу њиховог пријема у јавнобележничким канцеларијама.

У циљу поштовања законске обавезе пружања помоћи органима надлежним за спровођење избора, јавнобележничке канцеларије овере потписа бирача обављаће у току радног времена, после радног времена у канцеларијама, али и ван њих, како би се што ефикасније испоштовао изборни поступак, напомиње се у саопштењу.

Такође је указано да је у Србији укупно 431 особа са овлашћењем да оверавају потписе, јер поред именованих јавних бележника, овлашћење за те послове имају и запослени у канцеларији јавног бележника - јавнобележнички помоћник, сарадник и приправник.

Поред тога, у јавнобележничким канцеларијама у Републици Србији постоји и више од 300 радника који обављају административне послове.

Од 1. марта у местима у којима су именовани јавни бележници, они су од судова општина преузели надлежност за овере потписа и других докумената.

У местима у којима још није именован јавни бележник послови овере и потписа бирача вршиће се у основним судовима и судским јединицама као што је то чињено и до сада, јер општине ни пре 1. марта нису имале овлашћење да оверавају потписе бирача.

Основни судови и судске јединице настављају да обављају послове овере потписа бирача у 12 основних судова у Републици Србији који се налазе у Бору, Брусу, Великом Градишту, Димитровграду, Књажевцу, Мајданпеку, Петровцу на Млави, Прибоју, Рашки, Сјеници, Сурдулици и Трстенику, напомиње се у саопштењу.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи