Илић: Грађани приморани да се обавежу да ће гласти за Вучића

Лидер Нове Србије (НС) Велимир Илић оптужио је власт да приморава запослене у министарствима, установама и предузећима да се обавежу да ће гласати за председничког кандидата Александра Вучића.

Велимир Илић је на конференцији за новинаре рекао да страначки активнисти, како би обезбедили "сигурне гласове" траже од грађана и бројеве мобилних телефона наводећи да су у обавези и да их воде на биралишта како би били сигурни у исход гласања.

Илић је запито и ко плаћа стотинак аутобуса који свакодневно превозе грађане, "који не знају ни где ни зашто иду" а за потребе Вучићеве кампање.

Рекао је да очекује други круг председничких избора и да ће то највероватније, по одлуци власти, бити на Ускрс.

"Неко ко осећа да губи власт, користи све могуће методе да би победио", рекао је Илић, чија странка је подржала председничког кандидата Вука Јеремића.

Рекао је и да је од тада изложен измишљотинама и нападима "у неким новинама".

Илић је рекао и да су се такви напади дешавали пошто је премијер посетио те медије а најавио је да ће их његов адвокатски тим тужити.

Затражио је од Вучића и да поднесе оставку и престане да злоупотребљава државну функцију у председничкој кампањи.

Поновио је да оверавање потписа подршке код нотара представља велики проблем за опозиционе кандидате и затражио од надлежних да реше проблем.

Поред тога, навео је да за изградњу деонице ауто-пута Сурчин-Обреновац није био расписан тендер, додавши да се на исти начин раде и други велики инсфраструктуни пројекти.

Илић је затражио да надлежни утврде зашто је дошло до тога као и да тендер за тај пут ипак буде расписан.

Рекао је и да је надлежнима послао фотографије министра Златибора Лончара с припаднмицима "Земунског клана" и да има још тих фотографија.

понедељак, 30. септембар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи