Гојковић: Досовски кандидати желе дестабилизацију

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да се прибојава да досовски кандидати за председника Републике неће прихватити вољу грађана Србије и да планирају да дестабилизују државу.

"Оно чега се прибојавам, то је да они планирају да дестабилизују ову државу и да не прихвате вољу грађана ако не буду гласали за њих већ за Вучића. То су показали спаљивањем парламента и не би ме чудило да припадници ДОС-а још једном покажу колико поштују институције ове државе"”, рекла је Маја Гојковић новинарима.

Поновила је да је донела одлучну одлуку да направи паузу у парламенту до председничких избора, подсетивши да су припадници ДОС-а такве паузе правили четири пута.

"Добро сам одмерила шта кандидати за председника Србије желе од парламента. Четири посланика су јуче објавила своју кандидатуру. Замислите четири кандидата за председника Србије, осам сати у директном преносу воде своју изборну кампању", рекла је Гојковићева.

Додала је да "ту ником није стало до парламента и очигледно је да им је стало до хаоса".

Гојковић је новинарима рекла и да се посебна седница парламента одржава на иницијативу Федерике Могерини.

"Њена жеља је да се обрати парламенту и да пружи одређене поруке, претпостављам подршку Србији на путу ка пуноправном чланству ЕУ. Моја очекивања су да буду присутни посланици који то буду желели", рекла је Гојковићева.

Одговарајући на критике поводом одржавања посебне седнице, Гојковићева је рекла да је ових дана суочена са "гомилом глупости" на које мора да одговара, наводећи да такве критике упућују посланици који иначе и не долазе на гласање.

То су, каже Гојковићева, људи који припадају политичком корпусу који је своје велико поштовање према парламенту исказао паљењем.

"То су људи који су гласали из Солуна и Бодрума и лажирали резултате гласања. Њиховим члановима се судило, ја сам била адвокат на једном таквом процесу, што их очигледно највише боли, јер пуно тога знам о томе како су се крали гласови некада из нама суседних држава”, рекла је Гојковић.

Додала је и да су се двојица потенцијалних кандидата за председника (Вук Јеремић и Саша Јанковић) обратили медијима у скупштини, усред, како они кажу, укидања демократије.

"То је гомила апсурда"”, закључила је Гојковићева.

 

понедељак, 30. септембар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи