Месечна накнада члановима РИК-а 75.000 динара

Чланови Републичке изборне комисије за рад на спровођењу избора за председника Србије месечно ће добијати накнаду од 75.000 динара, а она ће за председника и секретара РИК бити већа за 30 одсто.

То је предвиђено одлуком о наканадама и другим трошковима везаним за рад РИК на спровођењу председничких избора, која важи до окончања свих изборних радњи.

Запосленима у скупштинској служби висину накнаде утврдиће секретар РИК-а.

Месечни рачуни за коришћење мобилног телефона председника РИК-а, његовог заменика, секретара РИК-а и његовог заменика биће измирени из средстава РИК-а у износу од 4.500 динара, а за чланове и заменике чланова у износу од 4.000 динара месечно.

РИК је одредила наканду од 5.000 динара за закуп просторије за бирачко место.

У истом износу одређена је наканада за набавку канцеларијског материјала и горива за превоз изборног материјала, по бирачком месту.

За бирачка места у иностранству, за те намене опредељено је 30 евра по бирачком месту.

Координатору радног тела за рад на пословима за спровођење избора за председника Србије утврђена је једнократна наканада у износу од 25.000 динара, а члану радног тела 15.000 динара.

Председницима бирачких одбора и њиховим заменицима добиће по 2.500 динара, а чланови бирачких одбора и њихови заменици 1.500 динара.

Председницима бирачких одбора у иностранству и њиховим заменицима припада наканада у износу од 20 евра, а члановима и њиховим заменицима по 15 евра.

Новина је да ће на сајту РИК-а бити објављена и полна структура чланова бирачких одбора који ће бити видно обележени.

Новина је и да ће џакови са гласачким листићима, уместо канапом, бити затворени посебним сигурносним затворницима са кодом.

Републичка изборна комисија покренула је поступак јавне набавке за УВ лампе за спровођење избора за председника Србије, у износу од пет милиона динара.

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи