Вучић: Занима ме народ, а не "фотељаши"

Премијер Александар Вучић каже да га занима подршка народа и шта мисле грађани, а не неки фотељаши, који се боре да некоме скину главу, како би они били богати и возили се авионом.

"Један је 12 година био на власти, а другог подржава странка која је 12 година владала Србијом", рекао је Вучић не прецизирајући на кога мисли, али је истакао да није фасциниран њиховом виком, нити уплашен њиховом храброшћу.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Врању, рекао да га занима само народ.

"Мене народ занима и очекујем подршку народа", рекао је Вучић и нагласио да не жели да се удвара лажној елити.

Премијер је најавио да ће током председничке кампање боравити на Косову и Метохији.

"Наравно да ћу отићи на Косово и Метохију. Каква би то кампања била да тамо не одем, где се надам подршци од најмање 70 одсто", рекао је Вучић.

Подсетио је да је на Косову и Метохији на прошлим изборима добио подршку од 67 одсто бирача, а да сада очекује да ће српски народ дати подршку од најмање 70 одсто онима који су их храбро, озбиљно и одлучно заступали.

Премијер је истакао да је Србија успевала и успеће и у будућности да сачува стабилност за разлику од земаља око ње.

Он је навео да Србија има пријатеље на различитим странама света, додајући да је Русија искрен пријатељ Србије.

"Русија је искрен пријатељ Србије и захвалан сам јој на очувању територијалног интегритета и суверенитета наше земље. Тражићу од владе још конкретније унапређујемо нашу сарадњу", казао је Вучић додајући да има још сличних пројеката као што је овај.

Вучић раднику: Знам да си "наш" али не може мимо закона

Премијер Александар Вучић поручио је да влада тражи решење за пропала предузећа која нису уплаћивала радницима порезе и доприносе и додао да никоме не може да се да ништа док се не нађе законом дозвољено решење.

Вучић је у разговору са једним од радника, који му се пожалио да му није повезан стаж, рекао да је 10, 11 година "варана држава и народ заједно" и да нису уплаћивани порези и доприноси у то време.

Како је навео, влада тражи решење за раднике предузећа која су упропаšћена пре више од деценије, а којима нису уплаћивани порези и доприноси.

"Тражимо начин и гледамо да помогнемо људима колико можемо, иако нисмо ми криви за то што се дешавало", рекао је Вучић том Врањанцу на железничкој станици у Врању.

Премијер му је рекао да су уништене фирме, да је суштина проблема иста и у Врању и у Нишу, Краљеву...а то је да су такозваним заштићеним предузећима, док је било нешто из државне касе исплаћивано за зараде, а јавни дуг је растао, те се након тога стало са исплатама.

"Онда не само да се стало са исплатама, него није уплаћивано држави ни за порезе, ни за доприносе", додао је Вучић и додао да стога држава нема доказе о примањима радника тих предузећа.

"Немамо законски основ како да ти то дамо и сада гледамо како да нађемо решење као онима у Нишу" рекао је Вучић саговорнику: "Нема основа, а мене нападају, ни кривог ни дужног".

Када му је саговорник рекао да никога не напада, уз добацивање неколицине присутних да је "наш", Вучић је рекао "знам да си наш", али и поновио да нико не може да било шта да добије а да нема законског решења, али да се тражи неко решење.

Он је објаснио да су тражени начини и да су дате две минималне зараде људима "иако нисам сигуран да смо имали најчистији законски основ, али нашли смо неко покриће да то исплатимо".

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи