ДЈБ демантује да потписи за оснивање странке нису били у складу са законом

Покрет Доста је било демантовао је саопштење Министарства државне управе и локалне самоуправе које је у среду саопштило да су од 10.174 изјаве за формирање странке ДЈБ у складу са законом биле само 673, уз оцену да је та тврдња скандалозна и безочна лаж.

Више од 10.000 грађана Србије потписало је оснивање странке Доста је било и сви потписи оснивача предати су на обрасцу министарства, наводи покрет Доста је било и упозорава министарство да "се не поиграва политичком вољом 10.000 грађана Србије".

Покрет тврди да је 14. фебруара све потписе, на законом предвиђеном обрасцу, оверене на законом предвиђен начин, предао и ургирао у Министарству да се процес убрза да би на изборима учествовали као странка.

"Саопштење Министарства о томе да су свега 673 изјаве исправне је јасан показатељ да се неуставно покушава спречити политичко организовање грађана Србије. Ово је преседан достојан најславнијих диктатура и показује намеру Александра Вучића да са политичке сцене избрише опозицију и забрани опозиционо деловање", оцењује ДЈБ.

"Одлука да суспендује Скупштину Србије увод је у диктатуру коју Вучић намерава да уведе ако победи на председничким изборима, а спречавање регистрације странке Доста је било је још један доказ", наводи се у саопштењу.

Додају да ће учинити све да се заштити политичка воља више од 10.000 грађана. Наводе да ће на изборе изаћи са својим кандидатом и учинити све да "спречи још пет година мрака и пропадања".

понедељак, 30. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи