Опозиција о одлагању седнице Скупштине после избора

Посланици опозиције из ДЈБ, Двери и Нова Србија - Покрет за спас Србије негодовали су због одлуке да се седница Скупштине Србије настави по завршетку председничких избора. Председник Демократске странке Драган Шутановац позвао је на расписивање и парламентарних избора заједно са председничким.

Новинарима у паралменту одвојено су се обратили шеф посланичке групе ДЈБ Саша Радуловић, шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић и шефица посланичке групе Нова Србија - Покрет за спас Србије Санда Рашковић Ивић оценили су да је то "одлука без преседана" и најавили правне лекове.

Радуловић је рекао да је то срамотна одлука којом се, каже, "суспендује парламент" за време трајања председничких избора, те да представља увођење "ванредног стања".

Он очекује притисак на ту одлуку и каже да ће покренути све правне лекове због те одлуке.

Обрадовић каже да се том одлуком под изговором политичке стабилности укида најважнија институција, наводећи да је Маја Гојковић прекинула седницу да би "отишла по своје мишљење у владу".

Санда Рашковић Ивић придружила се критикама ДЈБ и Двери, наводећи да је одлука да се седница настави после председничких избора "понижавање парламента и силовање, не само скупштине него и целе Србије".

Она каже да опозиција треба да се удружи и види који су правни лекови да се томе супротставе, те да ће потписати иницијативу да Вучић поднесе оставку на место премијера пошто је кандидат за председника.

Председник Демократске странке Драган Шутановац позвао је на расписивање и парламентарних избора заједно са председничким.

Шутановац у писаној изјави наводи да је парламент "постао пијаца" да су институције урушене и да Србија више нема времена за чекање. 

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи