Мартиновић: Седница није прекинута, у току консултације

Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић изјавио је да седница скупштине Србије није прекинута него да је одређена пауза у раду ради консултација и да ће бити настављена када се заврше све консултације.

Александар Мартиновић је новинарима у парлемнту рекао да су данас представници појединих опозиционих посланичких група покушали да баце љагу на председницу парламента Мају Гојковић и Скупштину.

Наводе опозиције да је прекршен Устав те да је реч о државном удару и увођењу диктатуре Мартиновић је оценио као неистините.

Мартиновић каже да је Гојковић у складу са Уставом заказала за данас редовно заседање уочи кога је одржала консултације са свим посланичким групама.

Прецизирао је да је Гојковић данас обавила два круга консултација, уочи почетка седнице и након паузе те да ће седница парламента бити настављена када се све консултације заврше.

Мартиновић је рекао да је тиме Гојковић показала колико има осећај за дијалог у парламенту.

Навео је да у време оних који данас причају о кршењу УСтава, државном удару и увођењу диктатуре, није био случај да се разговара и да се одржвају консултације јер они нису никога нхишта питали.

Подсетио је да је Гојковић заказала редовно заседање за данас, 1. марта, те да је тиме поштован Устав а да су највиши правни акт кршили они који су 2000. 2001, 2003 и 2007. почетак редовног заседања заказивали у периоду од 27. марта до 22. маја.

Претходно је шеф посланичке групе СПС Ђорђе Милићевић изјавио да седница парламента није прекинута, већ да је одређена пауза, и да ће седница бити настављена наредних дана. 

понедељак, 30. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи