Илић: Народ треба да гласа душом

Председник Нове Србије Велимир Илић рекао је да се нада да ће народ изаћи на изборе и гласати душом, а не на основу оног што му се каже.

Србији су потребне промене, рекао је Велимир Илић и додао су Србији потребна јака економија и озбиљно вођење макроекономске политике.

"Борићемо се да народ изађе и да гласа за праву страну коју ћемо ми подржати", рекао је Илић на страначкој слави Нове Србије Свети Симеон Мироточиви.

Упитан шта мисли о предлогу опозиционих странака да опозиција има једног кандидата на изборима за председника Србије, Илић је одговорио да ће се договорити и да још има времена.

"Што се више удружимо биће боље. Увек је удруживање добро. Зашто би Вучић окупљао 15 странака око себе", рекао је Илић.

Народ у Србији каже да никада теже није било, то кажу сељаци, радници, млади људи одлазе, напоменуо је Илић.

Оценио је да није неопходно да се ради ауто-пут Приштина-Ниш, пруга Београд-Будимпешта и навео да се велики послови дају без тендера.

Рекао је и да многи желе да нема Нове Србије.

"Они нас не виде, јер су толико отишли у висине и са неких својих позиција гледају у Србију и виде да се у њој најбоље живи, да је најбоља у Европи, најбоља у свету и да има најбоље вође. У Србији на телевизији све изгледа лепо, имамо људе који не силазе са малих екрана објашњавају народу да треба да схвати да се много добро живи у Србији, а то народ никако не може да прихвати", рекао је Илић.

У Србији се сада пљачка више него икада раније, али се то крије, рекао је Илић и додао да се бунио против пљачке док је био у владајућој коалицији, да "разуме да се мало крадуцка", али не и да се много краде.

Посао на Коридору од Обреновца до Сурчина добијен је без тендера, као и на обилазници, навео је Илић и оценио да је "то пљачка".

Рекао је и да ових дана доживљава линч у медијима, а "ко год жели да га опљуне добије најмање по три стране у новинама".

Саша Мирковић, који је најавио да ће се кандидовати на председничким изборима, рекао је новинарима да "не види да ће да одустане од председничке кандидатуре".

"Видим себе у тиму добрих људи који хоће да се изборе за ово што је Велимир рекао и што сви ови људи мисле", навео је Мирковић.

На слави Нове Србије су били и председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој (ЦИРСД) Вук Јеремић и функционер Демократске странке Србије Александар Поповић, који су најавили да ће се кандидовати на изборима за председника Србије, функционер странке Заједно за Србију Душан Петровић, посланице у Скупштини Србије Санда Рашковић Ивић и Дијана Вукомановић.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи