Новаковић напушта ДС

Функционер Демократске странке Борислав Новаковић рекао је агенцији "Бета" да је одлучио да напусти ту странку и да "сву своју енергију и капацитете стави на располагање председничком кандидату Вуку Јеремићу".

Новаковић, који је био шеф посланичке групе ДС у Скупштини Војводине и члан Главног одбора странке из Новог Сада, рекао је да је о својој одлуци данас обавестио странку.

Образлажући одлуку Новаковић је за Бету рекао да је "ДС потпуно изгубила мисију" и да више не баштини ни једну идеју која може да "анимира, мотивише и покрене народ" али да је "све кулминирало" када је ДС показала "игнорантски однос" према Вуку Јеремићу као кандидату за председника Србије.

"Све је то кулминирало приликом избора и одабира кандидата за председника ког ће подржати ДС када је гајен један игнорантски однос према Вуку Јеремић и тог тренутка ја сам видео да у окриљу и унутар ДС не могу даље радити", рекао је Новаковић.

Новаковић је додао да ће "сву своју енергију и све своје капацитете ставити на расоплагање Јеремићу" јер верује да је у овом тренутку једино он "способан као опозициони кандидат да уђе други круг, а када уђе у други круг да победи Александра Вучића".

Према његовим речима, Јеремић је у својој политици "ускладио грађанску и националну компоненту" и показује способност да "Србију као државу удаљи од амбиса у који га непрестано води политика Александра Вучића".

Због неслагања са одлуком да ДС на председничким изборима подржи заштитника грађана Сашу Јанковића, странку је почетком фебруара напустио и бивши интернационални секретар Владимир Тодорић.

Новаковић се такође залагао да ДС подржи Јеремића, али је тада изјавио да ипак остаје у странци и да ће поштовати одлуку већине.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи