СДС: Сутра одлука о подршци једном председничком кандидату

Председништво Социјалдемократске странке (СДС) ће у недељу донети одлуку о подршци председничком кандидату на предстојећим изборима, који се очекују у априлу.

После седнице председништва, о томе ће на конференцији за новинаре говорити председник СДС Борис Тадић, кратко је најавила та странка.

СДС је претходном данас подсетио да се залаже за једног председничког кандидата проеврпопске опозицје и да ће одлуку о томе да ли ће подржати Сашу Јанковћа или Вука Јеремића донети ускоро.

Та странка је у саопштењу одбацила став председника Покрета Доста је било (ДЈБ) Саше Радуловић о трећем председничком кандидату, уколио се се Јанковић и Јеремић не договоре ко ће од њих бити председнички кандидат.

"У околностима два кандидата опозиције, Радуловић предлаже трећег и позива заправо на додатно расипање гласова опозиције, само како би добио мало медијског простора", навео је СДС.

Та странка је оценила да при томе Радуловић "покушава лицемерно да се сакрије иза тобожњег услова да ће одустати од убацивања и трећег кандидата, уколико се Јеремић и Јанковић договоре".

"На договор о једном кандидату је позивала и СДС, али је данас јасно да такав договор није могућ. Због тога ће СДС подржати једног од два кандидата и о тој одлуци у најскоријем времену обавестити јавност", наводи се у саопштењу.

уторак, 01. октобар 2024.
7° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи