Ипсос стратеџик: Велике шансе за Вучићеву победу у првом кругу

Директор агенције Ипсос стратеџик маркетинг Срђан Богосављевић оценио је да је у овом тренутку сасвим свеједно да ли ће проевропска опозиција изаћи на изборе са једним или два кандидата, јер би један кандидат имао смисла само ако би се сва опозиција, без обзира да ли је проруски или проевропски оријентисана, окупила око њега.

"Пре 10 месеци Српска напредна странка је дошла на власт са 60 одсто подршке. Када они истакну Александра Вучића као кандидата било би очекивано да онда опозиција изађе са једним. Такав кандидат би извукао и апстиненте и умањио могућност да се победник одлучи већ у првом кругу. С обзиром на то да је опозиција подељена на два блока - странке проруске и проевропске оријентације, то је немогуће. Зато је ирелевантно да ли излазите са једним или седам кандидата", оценио је Богосављевић.

Истакао је да Саша Јанковић и Вук Јеремић захватају шире бирачко тело него када би постојао један кандидат те струје.

"Један кандидат лакше привлачи гласаче грађанске опције, а теже део национално опредељних бирача, други обрнуто. Кључна ствар је да опозиција остаје подељена на два блока", казао је Богосављевић.

Сматра да сукоб Николића и Вучића није нанео штету СНС-у.

"Да се Николић кандидовао, биле би веће шансе да се иде у други круг избора. Овако, велике су шансе да Вучић дође до победе у првом кругу", закључио је Богосављевић.

уторак, 01. октобар 2024.
8° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи