Вучић: За мене политика није трговина нити ће бити

Политика није трговина, ја нисам трговац и нећу да учествујем у медијском ријалитију, рекао је премијер и лидер СНС-а Александар Вучић.

Вучић је тиме одговорио на питање новинара Курира о састанку који би наводно данас могао да има са Николићем, те да, како се наводи у медијима, одговори на Николићеве захтеве како би одустао од кандидатуре за председничке изборе.

"Ја нисам трговац да нешто продајем или купујем", поручио је Вучић.

"Не желим да учествујем у ријалитију, који ви правите и намећете... Кад будем с неким желео да се видим, то ћу и учинити, а да о томе не обавештавам вас, не пада ми на памет", рекао је Вучић.

За њега, додао је, политика није трговина, није никад била и неће бити. Како је навео, Николића веома поштује, али није трговац.

"Сешћу и разговараћу, ако је то у реду, онда добро, а ако није, шта да радимо", поручио је Вучић.

На питање како види изјаву Ивице Дачића да Николићу после свега не би дао ништа, Вучић је рекао да "сви говоре о давању и недавању, а ја не могу и нећу тако да разговарам ни са ким". 

"Што се тиче Николића, ја ћу с њим разговарати увек, кад хоће и о чему год хоће и шта год он одлучи и како год одлучи, никада нећу да одговорим ни нервозно, нити љутито, нити било шта друго", истакао је.

Рекао је да је СНС и Николићева странка, "као и сваког другог члана, као и ових 5.000 људи, који су ме дочекали на улицама Врбаса". 

Ипак, Николић је, каже, направио највеће резултате и као председник Републике показао своју величину и снагу када је требало да подржи најтеже мере, што би мало ко урадио.

Рекао је да ће, кад буде са неким желео да се види, то и учинити, а да о томе не обавештава медије.

Премијер је, упитан како коментарише медијске спекулације да Николић оснива странку и врбује чланове СНС-а, поручио да они нису политички противници. 

"Не умем и нећу да говорим ружно о Николићу, шта год да он говори", рекао је и додао да има једна ствар коју његови политички противници не разумеју, а то је да мисле да се "овде неко некога плаши". 

Тога, каже, једноставно нема, а противницима поручио да немају никакву политику изузев оне да мрзе Вучића. 

"Јел' идеја и политика да доведете мајку детета које се убило 2011, и да кажете – држава је крива, а заборавите да кажете да је држава тада била у рукама оних који такве подржавају на том скупу... То није политика, то је манипулација", поручио је премијер.

Политичким опонентима је, како је приметио, комплетан програм у пароли "Мрзимо Вучића", а он, додао је, неће да им се додворава. 

"Снимање предизборног спота коштало имеђу 100 и 400 евра" 

Вучић је рекао да је предизборни спот "авион", који је имао велики број прегледа, снимио 25 дана пре него што га је Главни одбор прихватио као кандидата и објаснио да спот има две верзије, једну у којој подржава Томислава Николића као кандидата за председника и други који је емитован. 

Каже и да авион у којем је сниман спот није функционалан, већ је то стари авион, и да је снимање коштало између 100 и 400 евра, док, наводи, други председнички кандидати троше дневно 20.000 или 40.000 евра, а да их нико ништа не пита.

СНС у кампањи није потрошио "готово ништа", а део продукције ће платити када се распишу избори, каже Вучић.

"И никоме нећемо да останемо дужни на било који начин. Проверавам приче да једној телевизији није нешто плаћено, јер сам познат по томе да никада не каснимо", рекао је Вучић.

Наводећи да код својих политичких притивника не види други програм и идеју осим мржње према Вучићу, рекао је да прави "један посебан спот са: Вучићу, педеру", преноси Танјуг.

"Да уживају, да могу да вичу цео дан... И то ћу емитовати све више, да виде какве су им интелектуалне могућности и програмски капацитети."

Премијер је изјавио и да ће се у наредним данима видети да ли ће бити и ванредних парламентарних избора.

Како је рекао, и председнички избори су на неки начин провера легитимитета.

уторак, 01. октобар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи