Јовановић: Друштво очекује од Јанковића и Јеремића да се договоре

Председник Либерално демократске партије Чедомир Јовановић изјавио је да је важно да се будући кандидати за председника Србије Вук Јеремић и Саша Јанковић што пре изјасне о предлогу да грађанска демократска опозиција на предстојећим председничким изборима наступи с једним, заједничким кандидатом.

"Њих двојица треба јавности да кажу да ли су спремни за такав договор, који је њихов циљ на овим изборима и шта је у овом тренутку важније од потребе и жеље грађана да виде опозицију с једним кандидатом", рекао је Чедомир Јовановић, наводи ЛДП у саопштењу.

Јовановић је оценио да истовремене кандидатуре деле бирачко тело и тако смањују изборне шансе свих који су незадовољни премијером Србије Александром Вучићем, који ће на изборима бити кандидат владајуће коалиције.

"Тај ризик додатно увећава одлука Јеремића и Јанковића да у кампањи маргинализују конкретну сарадњу и партнерство са опозиционим партијама, што је, по правилу, у прошлости увек водило ка неуспеху. Колико је погрешна та стратегија доказује и сама кандидатура Вучића, који је прво себи обезбедио позицију јединог кандидата свих странака владајуће коалиције, тако додатно хомогенизујући њихово чланство", навео је председник ЛДП-а.

Јовановић је рекао да "друштво очекује од Јеремића и Јанковића да своје амбиције подреде интересима људи", пошто се, како је навео, "отвара реална прилика" да заједнички кандидат уђе у други круг.

уторак, 01. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи