Ненадић: Нема јасних правила о томе шта јавни функционери смеју да раде у кампањи

Програмски директор организације "Транпрентност Србија" Немања Ненадић оценио је да у Србији не постоје јасна и чврста правила о томе шта јавни функционери смеју да раде у току изборне кампање.

Немања Ненадић наводи да ће током председничких избора бити присутна нека врста функционерске кампање.

"Опет ћемо имати неку врсту функционерске кампање као што смо је имали на свим претходним изборима", оценио је програмски директор "Транпрентност Србија", поводом предстојећих председничких избора и могућностима да се са високих државних функција води кампања.

Ненадић је, на панел дискусија о финансирању предизборне кампање у Србији, рекао да најава премијера Александра Вучића да се с функције неће повући, већ да ће као кандидат за председника државе кампању водити мимо радног времена није исправна, али да није противна закону.

"Нико никада не мора да поднесе оставку, то је лични чин", оценио је програмски директор "Танспарентност Србије"

Решење види у томе да се дефинишу јасна правила понашања у кампањи не само за оне функцинере који се лично кандидудују, него и за све функционере који на било који начин могу да учествују у изборној кампањи.

Ненадић је рекао да су правила о финасирању на страни великих партија, а на штету оних са мањом подршком.

"Правила су у корист великих парламентарних странака што је сада у нашем случају само једна странка", навео је Ненадић.

Златко Минић из "Транспарентности Србија" оценио је да је на готово свим претходним изборима вођена "функционерска кампања", па ни ови председнички неће бити изузетак.

"Врло је лако да ће премијер у једном акту саможртвовања рећи да се одриче кампање и да ће само обављати своје редовне премијерске дужности", рекао је Минић и додао да ће на тај начин премијер без рекламних спотова у главним информативним емисијама опет улазити у домове гледалаца.

Подсетио је и на кампању за изборе у Београду 2014. године када Српска напредна странка није потрошила ниједан динар за ту кампању, али су њихови главни кандидати за градоначелника имали појачане активности па су чак отварали зебре и семафоре.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи