Гојковић: Следеће недеље одлука о изборима

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић изјавила је да ће следеће седмице бити одлучено да ли ће, поред председничких, бити одржани још неки избори.

Гојковићeвa је истакла да је сигурна да ће Главни одбор СНС-а данас потврдити предлог Председништва да Александар Вучић буде кандидат те партије на председничким изборима, а да ће се после тога сагледати да ли је потребно да се распишу парламентарни или неки други избори.

"Следеће недеље ће се одлучити који ће избори бити расписани", рекла је Гојковићева на ТВ Првој.

С обзиром на то да председничке изборе расписује председник скупштине, а парламентарне председник Републике, Гојковићева је, одговарајући на питање да ли ће због новонастале ситуације бити проблема око тога, рекла да су сви дужни да поштују Устав и закон.

Гојковићева је оценила да је Вучић показао да му није важна политичка моћ, јер место премијера Србије свакако доноси више моћи, већ му је важнија Србија и како ће она изгледати након избора.

Навела је да је Вучић показао и рационалност у свему томе.

Рекла је и да се актуелни председник Томислав Николић не оглашава нити демантује вести да ће се кандидовати на изборима за председника, и оценила да је његов потез ирационалан.

Како је рекла, мислила је да познаје Николића, да је тешко да вас нешто шокира у политици, али да јој јесте било непријатно када су се ствари издешавале на такав начин.

"Мислим да сам га познавала (Николића)", рекла је Гојковићева.

среда, 02. октобар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи