Михајловић: Вучић кандидат и победник на изборима

Чланица Председништва СНС-а Зорана Михајловић изјавила је да је сигурна да ће та странка на данашњој седници Главног одбора именовати свог кандидата за председничке изборе, лидера странке и премијера Александра Вучића, истичући да је странка у томе јединствена и да ће Вучић победити на тим изборима.

"Нема компромиса ни трговине, нема трговине са оним што је будућност Србије", поручила је Михајловићева.

Она је на конференцији за новинаре, одговарајући на питања, рекла да је потпуно јасно зашто СНС жели да њен кандидат буде Вучић, наводећи да је циљ победа у првом кругу и наставак политике стабилности и просперитета Србије.

"Најважнија је Србија", подвукла је Михајловићева.

На питање да ли изјаве чланова владе или функционера СНС терају Николића да се кандидује, она је рекла да не види то тако и да нема ничега личног у политици.

"И нема личног у односима било ког члана владе или мене и председника Николића. Неоговорно је да након одлуке Председништва и најаве Главног одбора имамо председника који жели да се кандидује, јер није добро то за Србију, то није начин и то се просто не ради. Нема ту терати или не, најважнија је Србија", навела је Михајловићева.

Према њеним речима, један од мотива Томислава Николића да се кандидује за председника јесте подела СНС-а.

"Чим је Председништво заседало и донело једногласну одлуку и да је то предлог за Главни одбор, тог тренутка престаје било који разговор, јер је то став чланова Председништва", истакла је Михајловићева и објаснила да након такве одлуке нема више разговора – и да неко онда излази са својом кандидатуром против своје странке.

Додала је да нико у странци не крије да је био изненађен начином на који је јавности презентирана кандидатура Николића, уз оцену да то није било фер, те да "баца сенку на Томислава Николића".

Како је рекла, морате сносити последице својих одлука, а странка никада неће ништа лоше рећи о свом оснивачу.

Михајловићева је навела и да је кандидат Вучић и да не верује да ће још неко истаћи своју кандидатуру, а на питање да ли ће Вучић присуствовати седници Главног одбора, пошто се спекулисало у медијима да неће, изразила је уверење да ће лидер странке бити присутан.

На питање да ли ће седници присуствовати и Николић, она је указала да он није члан Главног одбора, те да је и даље актуелни председник Републике.

На констатацију новинара да је министар полиције и функционер СНС-а Небојша Стефановић рекао "да је Вучић дао понуду Николићу и да не жели после да то мења нити да тргује", и на питање каква је то понуда, Михајловићева каже да после одлуке Председништва престаје било какав разговор.

"Питајте Стефановића о томе", додала је она.

На питање да ли ће седници присуствовати и Николић, Михајловићева је указала на то да он није члан Главног одбора, те да је и даље актуелни председник Републике.

Она каже да је раније било разговора и да се у СНС-у сматра да је тешко или готово немогуће, иако можда постоји Николићева жеља, да Николић буде кандидат СНС-а и наших партнера.

"Странка јесте јединствена и уз свог је председника", истакала је Михајловићева.

На питање да ли је било речи и са Николићем о томе која ће његова евентуална улога бити у странци и политичком животу ако Вучић остане кнадидат, она је рекла – видећемо како ће изгледати.

"Ми смо били изненађени начином. Ово што се сада дешава баца сенку на Томислава Николића и у СНС-у и у политичком животу", рекла је Михајловићева.

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи