Јанковић: Србија талац фракцијских подела

"Долазимо до ситуације да је Србија практично талац фракцијских подела у ономе што бих ја назвао Српска радикална странка и при томе је сасвим јасно да постоји значајан утицај неког страног фактора", изјавио је Фонету Саша Јанковић, који је најавио кандидатуру за председника Србије.

Јанковић је Томислава Николића, Александра Вучића и Војислава Шешеља упоредио са породицом Топаловић у којој свако у неком моменту каже: "Хоћу свој део, нећете да ме преварите".

"Србија је једноставно талац људи који знају само да деле плен и не знају шта је држава. Пошто плена нема довољно, почели су да се свађају између себе и сада угрожавају безбедност грађана и државе", констатовао је Јанковић.

Јанковић је оценио да је политичка ситуација у Србији потпуно неизвесна и да не постоје никаква правила.

"Александар Вучић је најмање десет пута јавно рекао да неће бити кандидат, а ипак јесте. Да ли ће бити парламентарни избори, градски... Они се са државом играју и потпуно је јасно шта су они, а сада је само питање шта смо ми", сматра Јанковић.

Он је истакао да се поставља питање да ли у Србији постоји довољно озбиљна, чврста група организација, политичких и неполитичких, која ће да заустави агонију на садашње стање и да поврати владавину закона.

"Ово заиста више није држава него дружина", указао је Јанковић и оценио да Вучић и људи око њега не схватају институције као државне него као страначке и своје личне.

Јанковић је напоменуо и да је од њега тражено да поднесе оставку на јавну функцију, "а да Вучићу то не пада на памет да уради".

среда, 02. октобар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи